>

Sidor

perjantai 5. tammikuuta 2018

Kermainen Lihapullakastike (Gluteeniton)


Lihapullat ja muusi, kiitos! Näin olisin varmaan tilannut joskus penskana, jos en olisi aina tilannut lehtipihviä. Hah!
Lihapullat ovat loistavaa kotiruokaa ja niin tuttua ja turvallista syötävää. Ihanaa!


Kermainen Lihapullakastike:


- n. 600 g jauhelihaa
( - 1 sipuli )
- ½ dl korppujauhoja (gluteeniton)
- 2 rkl makeaa sinappia
- 1 kananmuna
- 2 dl kermaviiliä
- voita paistamiseen
- 2 dl vettä
- 1 lihaliemikuutio (gluteeniton)
- 3 dl kermaa
- suolaa
- pippuria
- kuivattua persiljaa ja rosmariinia maun mukaan

- Sekoita korppujauhot, sinappi, kananmuna ja kermaviili. 
- Anna tekeytyä kymmenisen minuuttia ja lisää sitten jauheliha. 
- Sekoita hyvin taikinaksi. 
- Mausta taikina suolalla ja pippurilla. 
- Pyörittele sitten lihapullat kostutetuin käsin.
- Paista lihapullat voissa pannulla.
- Kaada kerma pannulle ja murusta joukkoon lihaliemikuutio.
- Mausta yrteillä ja muilla mausteilla mielesi mukaan.
- Anna kastikkeen kiehua hiljalleen kunnes lihapullat ovat kypsiä.



1 kommentti: