>

Sidor

perjantai 22. joulukuuta 2017

Luukku 22: Baileys-tryffelit



Tryffelit ovat helppoja näperrettäviä vaikkapa ruokalahjoiksi tai jouluviemisiksi.
Muutama pallero kauniiseen pussukkaan ja lahjan vastaanottaja on takuuvarmasti mielissään.


Baileys-tryffelit:


- 1 tölkki kondensoitua maitoa
- 1 dl kermalikööriä (Baileys)
- 200 g valkosuklaata
- 200 g maito- tai tummaa suklaata
- 1 dl tummaa kaakaojauhetta


- Kaada kondensoitu maito kattilaan.
- Lisää likööri. 
- Kuumenna seosta ja rouhi samalla valkosuklaa ja maito- tai tumma suklaa. 
- Lisää suklaarouhe kattilaan ja sekoittele niin pitkään, kunnes suklaa on sulanut. 
- Älä kuitenkaan keitä massaa.
- Nosta kattila levyltä ja kaada massa leivinpaperilla vuorattuun pieneen astiaan (sellaiseen, joka kestää massan kuumuuden). 
- Anna jähmettyä yön yli jääkaapissa.
- Pyörittele massa pala kerrallaan palloksi. 
- Kuorruta pallot heti sokeroimattomalla kaakaojauheella.
- Säilytä jääkaapissa ilmatiiviissä rasiassa.


Tästä määrästä tulee 50-60 tryffeliä koosta riippuen.
* Voit myös pakastaa tryffelit.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti