Kalakeitto on ihan mahtavaa perusruokaa, jota jokainen osaa tehdä.
Mukavan siitä tekee myös se, että sitä on helppo muunnella milloin mitenkin makunsa mukaan.
Fenkolin käyttö kalakeitossa onkin oiva esimerkki siitä, miten pienillä jutuilla saa aikaan vaihtelua makuun.
Kesäinen Lohikeitto:
- n. 500g lohifilettä
- 9 perunaa
- 4 porkkanaa
- ½ fenkoli
- 2 kevätsipulia varsineen
- 5 dl maitoa
- 1 fondikuutio (kala)
- suolaa & pippuria
- n. 1 tl sitruunamehua
- vettä
- Kuori ja pilko perunat ja porkkanat.
- Mittaa kattilaan sen verran vettä, että juurekset peittyvät.
- Siivuta fenkoli ja pilko kevätsipulit, lisää ne kattilaan.
- Tipauta myös fondikuutio samaan pataan.
- Poista lohesta ruodot ja leikkaa se paloiksi.
- Kun perunat ja porkkanat ovat kypsiä, lisää kattilaan maito.
- Tirauta sekaan sitruunamehu ja nostele kalapalat kattilaan.
- Mausta keitto suolalla ja pippurilla ja hauduta vielä noin kuutisen minuuttia.
- Tarjoa keitto tillitupsun ja sitruunalohkon kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti