>

Sidor

perjantai 9. elokuuta 2013

New York Cheesecake



Nyt kuulkaa onnistuin saamaan aikaan aivan mahtavan uunijuustokakun!
Suussasulavaa pehmeyttä ja korkeutta riittääpi.
Tästä innostuneena ajattelin jakaa tämän reseptin myös teidän herkkusuiden kanssa.



New York Cheesecake:


Pohja:

- 100g pehmeää voita
- 1 dl intiaanisokeria (normaali käy myös)
- 2½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 kananmuna
- 1 tl kanelia
- ripsaus suolaa



Täyte:

- 400g maustamatonta Philadelphia- tuorejuustoa
- 500g maitorahkaa (rasvaton käy hyvin)
- 2 tl sitruunamehua
- 2½ dl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 1 tl kanelia
- 1 dl perunajauhoja
- 5 kananmunaa


- Ensiksi valmistetaan juustokakun pohja.
- Vatkaa sokeri ja pehmeä rasva sähkövatkaimella vaahdoksi.
- Lisää kananmuna, jauhot ja leivinjauhe -> Sekoita tasaiseksi.
- Vuoraa halkaisijaltaan 24cm olevan irtopohjavuuan pohja leivinpaperilla
 ja sudi vuuan reunoille öljyä.
- Kaada pohjataikina vuokaan, levitä ja nostele taikinaa jauhotetuin käsin vuuan reunoille asti.
(Täytettä on runsaasti, joten reunat saavat ulottua ihan ylhäälle asti.)
- Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

- Asettele uuniritilä uunin alimmalle tasolle,
ja laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.

- Sekoita tuorejuusto ja maitorahka sähkövatkaimella tasaiseksi massaksi.
- Lisää sokerit, kaneli ja sitruunamehu ja vatkaa sekaisin.
- Sihtaa perunajauhot täytteen sekaan ja vatkaa.
- Lisää lopuksi vielä munat ja vatkaa muutaman minuutin ajan.
- Kaada kuohkea täyte vuokaan.
- Reunat jäävät vielä tässä vaiheessa hieman korkeammalle, mutta kakun paistuessa eron pitäisi tasoittua nätisti.
- Paista uunin alimmalla tasolla noin 50-60 minuuttia.
- Pidä kakun pintaa silmällä paiston aikana, ja jos näyttää että pinta alkaa ruskettua liikaa, voit peittää sen muutamaksi loppuminuutiksi leivinpaperilla.
- Irroita kakku vuuasta vasta jäähtyneenä.
(Parasta olisi, jos kakku saisi jäähtyä jääkaapissa seuraavaan päivään.)


Koristele vaikkapa sitruunalla, suklaalla tai marjoilla!

Saapi naaaaatiskella! C:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti