Mustikkapiirakka on minusta eräänlainen lohtuleivonnainen.
Se on pehmeää, makeaa ja kardemmumma antaa siihen kotoista lämpöä.
Teen yleensä miltei kaikki marjapiirakat tällä samalla pohjalla, koska se onnistuu aina ja käy hyvin niin monen marjan kanssa.
Eikun kaivelemaan pakastinta tai käyttämään ensimmäiset metsämustikat ja piirakkaa leipomaan!
Mehevä Mustikkapiirakka (Gluteeniton):
(pellillinen)
Muruseos:
- 3 dl gluteenittomia kaurajauhoja
- 7 dl perunajauhoja
- 1 rkl psylliumia
- 3 dl sokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl soodaa
- 1 tl vaniljajauhetta
- 250g voita
Pohja:
- 2/3 muruseoksesta
- 2 dl jugurttia, rahkaa tai piimää
(voit käyttää maustamatonta, tai maustettua makusi mukaan, esim vanilja)
(voit käyttää maustamatonta, tai maustettua makusi mukaan, esim vanilja)
- 1 kananmuna
- 1 tl kardemummaa
Täyte:
- n. litra mustikoita
- 500g rahkaa
- 1,5 dl sokeria
- 2 kananmunaa
- 1 tl vaniljajauhetta
- Sekoita muruseoksen kuivat aineet ja lisää lopuksi voisula.
- Ota seoksesta 1/3 pieneen kulhoon.
- Käytä loput muruseoksesta pohjataikinaan.
- Lisää pohjataikinaan keskenään sekoitetut jugurtti, kardemumma ja kananmuna.
- Levitä seos leivinpaperilla vuoratulle pellille.
- Sekoita rahka, sokeri,munat ja vaniljajauhe.
- Kaada seos piirakan päälle.
- Ripottele pohjataikinan päälle noin litran verran mustikoita.
- Murenna lopuksi muruseosta pinnalle ja paista piirakkaa 180-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti