>

Sidor

sunnuntai 23. joulukuuta 2018

Pienet & Vielä Pienemmät Maustekakut (Gluteeniton)



Pientä loppukirin meininkiä alkaa olla jo ilmassa joulureseptien osalta.
Luvassa on myös jotakin jännittävää, pysykäähän siis visusti kuulolla.
Idea näihin pieniin kakkuihin lähti ihanalta Annilta Annin Uunissa-blogista. Valitse itse, teetkö minejä vai vieläkin minimpiä kakkuja jouluksi kahvipöytään.



Pienet & Vielä Pienemmät Maustekakut:



-1,75 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta tai perunajauhoja
-0,75 tl sooda
-0,25 tl suolaa
-0,5 tl vaniljatahnaa
-0,5 tl kanelia
-0,5 tl kardemummaa
-0,5 dl kuivattuja karpaloita
-1 dl sokeria
-2  kananmunaa
-50 g voita
-0,25 dl maustamatonta jogurttia




-Kuumenna uuni 175 asteiseksi.
-Voitele pienen kakkupellin kolot  voilla.
-Sekoita jauhot, sooda, ja mausteet keskenään kulhossa.
- Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Sulata voi ja sekoita sen joukkoon maustamaton jogurtti.
- Lisää jauhoseos koko ajan sekoittaen vaahdon joukoon.
- Kaada taikinaan jogurttivoi ja kääntele tasaiseksi massaksi.
- Laita taikina pursotinpussiin ja leikkaa pussin kärki auki.
- Pursota taikinaa minikakkupellin koloihin.
- Paista minikakkuja noin 7-9 minuuttia uunin keskitasolla ja hieman isompia noin 15 minuuttia tai kunnes ovat kypsiä.
-Anna kakkujen jäähtyä hetki ennen muotista irrottamista.




    Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti