Kaikenlainen sato kannattaa ottaa talteen ja vaikkapa säilöä, jollei kaikkea tule samantien syötyä.
Minäpä purkitin hieman kurkkuja! Ensin hullaannuin keittelemään vaniljaista mansikkahilloa ja tämän säilönnän jälkimainingeissa laitoin kurkut purkkiin.
Nämä sopivat kivasti vaikkapa vieraspaikkaan viemisiksi, tai omaan pöytään syötäväksi.
Erilaisista chileistä saat kurkkupurkkeihin hauskaa väriä ja pientä potkua.
Kurkut Mausteliemessä:
- 1 kg avomaankurkkuja
- mustaherukanlehtiä
- kruunutilliä
(- erilaisia chilejä viipaleina + valkosipulia viipaleina)
- 6 dl vettä
- 3 dl väkiviinaetikkaa
- 1,5 dl sokeria
- 2 rkl suolaa
- 1 tl valkopippureita
- 2 tl sinapinsiemeniä
- Huuhdo kurkut huolellisesti ja leikkaa ne viipaleiksi.
- Lado kurkut, herukanlehdet, tillit, chilit ja valkosipulit kerroksittain puhtaisiin ja kuumennettuihin tölkkeihin.
- Kiehauta kaikki mausteliemen ainekset pienessä kattilassa.
- Kaada liemi kurkkujen päälle purkkeihin.
- Sulje tölkit tiiviisti ja säilytä viileässä.