Pekoniruukku oli yksi isäni vakioresepteistä aikanaan, en aivan tarkalleen tiedä mitä hän siihen aina tunki, mutta tässä nyt joka tapauksessa minun oma versioni kyseisestä ruuasta.
Minusta tämä ruoka on parhaillaan kiireettöminä sunnuntaipäivinä, kun ruukku on saanut muhia uunissa oikein herkulliseksi ja tömäkäksi. Ihanaa!
Ananas saattaa tuntua monesta vähän oudolta tällaisessa ruuassa, mutta kokeilkaa - se nimittäin sopii pekoniruukkuun todella hyvin!
Broileri-Pekoniruukku:
- 1 paketti pekonia
- n. 600g broilerin paistileikettä tai muuta osaa
- 1 punainen paprika
(- 2 valkosipulin kynttä)
- 1-2 tölkkiä ananaspaloja + mehut
- suolaa
- pippuria
- 1 tl currya
- 1 rkl kuivattua oreganoa
- 4 dl kuohukermaa
- Pieni pekonit pannulle ja paista kypsiksi.
- Pilko paprika ja broilerin paistileikkeet pataan ja lisää kaikki loput ainekset.
- Sekoita hieman.
- Paista 175-asteisessa uunissa noin 1,5-2 tuntia.
- Tarjoa riisin kanssa.
Nam! Tämän nappaan talteen, kiitos vinkistä. :P
VastaaPoistaTämä oli kyllä mielettömän hyvää!
VastaaPoistaEikö broileria ruskisteta ollenkaan vaan raakana uuniin?
VastaaPoistaVoit myös paistaa broileria hieman, jos haluat mutta se ei ole välttämätöntä. Muhii kyllä kypsäksi uunissa :)
PoistaKokeillaan.lyonin kanaa tein en tykänny jospa tämä.
VastaaPoistavoiko tehdä edellisenä päivänä
VastaaPoistaTottakai voit tehdä 👍
PoistaTodella herkullista ja mureaa, kannattaa tehdä!
VastaaPoistaMukava kuulla, että on maistunut 🙂
PoistaKerma "hökeltyi", miksi.
VastaaPoistaHmm, olettaisin että tarkoitat hökeltymisellä erottumista? Voi olla että kerma on reagoinut ananaksen kanssa ja siksi erottunut, mutta niin voi käydä myös muutoinkin kun kyseessä on haudutettava ruoka.
PoistaTein, ananas unohtui, mutta kyllä kelpasi. Tosi hyvää!
VastaaPoistaTää on tosihyvää! Eka kerta nappiin- muut kerrat juoksettuu vaikka jätin ananakset pois🤔
VastaaPoistaVoi toki olla, että pidemmässä haudutuksessa kerma hieman erottuu ilman ananastakin. Teen tätä itse myös hieman pikaversiona pannulla, jolloin juoksettumista ei tapahdu. 🙂
PoistaTosi hyvää oli. Kiitos paljon reseptistä. Haudutin ruokakermassa ja lorautin lopuksi kuohukermaa. Nam.
VastaaPoistaKokeilen tänä iltana, mutta ilman ananasta. Sen sijasta laitan liotettuja suolarouskuja. T. Ananaksen vihaaja nr 1
VastaaPoista