Vierailin ukon "viinakaapilla" ja nappasin sieltä possun kaveriksi viskiä. Kastikkeeseen sitä hulautin ja aika hyväähän siitä tulikin. Seuraksi juustoperunoita ja pippurista rucolaa - ateria on valmis nautiskeltavaksi.
Aloitetaanpa kastikkeesta.
Viskikastike:
- 3 dl kuohukermaa
- 1 kanafondikuutio
- n. ½ dl viskiä ( vähempikin riittää)
- suolaa & pippuria
(pippuria saa olla reippaasti)
- hunajaa maun mukaan
- 2 tl ketsuppia
- 1 tl sinappia
- 1 tl sinappia
- 4 possun filepihviä, tai muuta possun palasta
- Mittaa kastikkeen ainekset pieneen kattilaan.
- Kiehauta ja anna porista noin vartin verran silloin tällöin sekoittaen.
- Tarkistele makua aina välillä ja lisää tarvittaessa suolaa tai hunajaa....tai vaikka sitten sitä viskiä.
- Paista pihvit kuumalla pannulla kypsiksi.
- Kääräise lihat folioon odottamaan kastikkeen viimeistelyä.
- Kaada paistonesteet kastikkeen sekaan.
- Sekoita ja tarkista maku.
Juustoperunat:
- n. 1 kilo jauhoista perunaa
- 200g emmentalia raasteena
- muutama nokare voita
- 4 dl kuohukermaa
- suolaa & pippuria
- savupaprikajauhetta
- hitunen muskottia
- Kuori ja viipaloi perunat
(Voit myös käyttää valmiiksi keitettyjä perunoita, jolloin kypsennysaika lyhenee.)
- Voitele uunivuoka reilulla kädellä.
- Lado kerroksittain perunaa, voinökkösiä, mausteita ja juustoa.
- Jatka näin kunnes perunat loppuvat.
- Jätä päällimäiseksi juustokerros.
- Kaada kuohukerma vuokaan.
- Paista 200-asteisessa uunissa noin tunnin verran.
Kuulostaapa viskikastike hyvältä. Meillä on konjakkia, eiköhän sekin käy.
VastaaPoistaHei, Arleena! Kyllä varmasti sopii konjakki myös, tosin kannattaa ehkä lisäillä vähän kerrallaan, ettei tule liian tujua! :)
Poista