>

Sidor

lauantai 27. kesäkuuta 2015

Possua Viskikastikkeella & Juustoperunat


Vierailin ukon "viinakaapilla" ja nappasin sieltä possun kaveriksi viskiä. Kastikkeeseen sitä hulautin ja aika hyväähän siitä tulikin. Seuraksi juustoperunoita ja pippurista rucolaa - ateria on valmis nautiskeltavaksi.

Aloitetaanpa kastikkeesta.




Viskikastike:


- 3 dl kuohukermaa
- 1 kanafondikuutio
- n. ½ dl viskiä ( vähempikin riittää)
- suolaa & pippuria
(pippuria saa olla reippaasti)
- hunajaa maun mukaan
- 2 tl ketsuppia
- 1 tl sinappia

- 4 possun filepihviä, tai muuta possun palasta


- Mittaa kastikkeen ainekset pieneen kattilaan.
- Kiehauta ja anna porista noin vartin verran silloin tällöin sekoittaen.
- Tarkistele makua aina välillä ja lisää tarvittaessa suolaa tai hunajaa....tai vaikka sitten sitä viskiä.
- Paista pihvit kuumalla pannulla kypsiksi.
- Kääräise lihat folioon odottamaan kastikkeen viimeistelyä.
- Kaada paistonesteet kastikkeen sekaan.
- Sekoita ja tarkista maku.




Juustoperunat:


- n. 1 kilo jauhoista perunaa
- 200g emmentalia raasteena
- muutama nokare voita
- 4 dl kuohukermaa
- suolaa & pippuria
- savupaprikajauhetta
- hitunen muskottia


- Kuori ja viipaloi perunat 
(Voit myös käyttää valmiiksi keitettyjä perunoita, jolloin kypsennysaika lyhenee.)
- Voitele uunivuoka reilulla kädellä.
- Lado kerroksittain perunaa, voinökkösiä, mausteita ja juustoa.
- Jatka näin kunnes perunat loppuvat.
- Jätä päällimäiseksi juustokerros.
- Kaada kuohukerma vuokaan.
- Paista 200-asteisessa uunissa noin tunnin verran.


2 kommenttia:

  1. Kuulostaapa viskikastike hyvältä. Meillä on konjakkia, eiköhän sekin käy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, Arleena! Kyllä varmasti sopii konjakki myös, tosin kannattaa ehkä lisäillä vähän kerrallaan, ettei tule liian tujua! :)

      Poista