Piparit ovat hyviä, mutta miksei voisi tehdä jotain muutakin piparinmakuista leivonnaista....hmm, vaikkapa kääretorttua? Mitäs sinne sisuksiin tunkisi - noh, pakkasessa on puolukoita, käytämpä siis niitä. Ja näin tämä talvisempi kääretorttu syntyi. :---)
Puolukkainen Piparkakkukääretorttu:
- 3 kananmunaa
- 1 dl tavallista sokeria
- ½ dl fariinisokeria
- 1 dl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhoja
- 2 tl kanelia
- 1 tl jauhettua inkivääriä
- 1 tl jauhettua neilikkaa
- 2 rkl piparkakkumaustetta
Täyte:
- 200g maustamatonta tuorejuustoa
- 1½ dl kuohukermaa
- 1 dl puolukkahilloa
- kourallinen pakastepuolukoita
- vaniljasokeria maun mukaan
- Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja notkista tuorejuusto kermavaahdon sekaan.
- Sekoita joukkoon loput täytteen ainekset ja laita jääkaappiin tekeytymään.
- Aloita kääretorttutaikinan valmistus vatkaamalla kananmunat ja sokerit vaahdoksi.
- Lisää mausteet, leivinjauhe ja perunajauho siivilän läpi.
- Kääntele taikinamassa varovasti sekaisin - varo paakkuja.
- Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille ja paista 200-asteisessa uunissa noin 8-10 minuuttia.
- Pohjan kypsyttyä, kippaa se toisen (sokeroidun) leivinpaperin päälle ja irroita päälimmäinen paperi varovasti.
- Anna jäähtyä tarpeeksi ennen täyttämistä.
- Levitä täyte pohjan päälle ja rullaa tiukaksi pötköksi.
- Anna tekeytyä viileässä mielellään pari tuntia.
- Koristele esimerkiksi tomusokerilla ja puolukoilla, tai kermaruusukkeilla ja pehmeillä hopeakuulilla.
Vau, todella upea kuva! Ja varmasti myös maistuu hyvältä:)
VastaaPoistaHeips! Kiitoksia kovasti :---) Mukavaa että tykkäät kuvasta! Kieltämättä oli kyllä aika hyvää - jouluisen makuista ainakin! :D
Poista