Kokeilimpa sitten tällaista oikeen rustiikkista broileriruokaa tällä kertaa. Uunista puskevat tuoksut olivat jo ensimmäisen kymmenen minuutin jälkeen todella makoisat. :---) Tämä ruoka vaikuttaa vaikemmalta, kuin loppupeleissä sitten onkaan. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan, jos pidät broilerista, mutta haluaisit kokeilla sitä jotenkin muuten, kuin kastikkeen tai reisikoipien muodossa.
Kokonainen Broileri Uunissa:
- 1 kokonainen broileri
- ½-1 sitruuna lohkottuna
- muutama nokare voita
- suolaa
- pippuria
- 2 kourallista tuoreita yrttejä hienonnettuna, esimerkiksi timjamia ja basilikaa ( voit myös käyttää kuivattuja varsin hyvin.)
- muutama valkosipulin kynsi
(- 1 chili renkaiksi leikattuna)
- noin 6 kappaletta kirsikkatomaatteja
- Laita uunivuoka (mieluiten kannellinen) uuniin ja uuni kuumenemaan 225-asteiseksi.
- Huuhtele broileri sekä ulko- että sisäpuolelta ja taputtele kuivaksi talouspaperilla.
- Ripsauta linnun vatsaonteloon suolaa ja pippuria.
- Tee pienet taskut varovasti rintalihojen ja nahan väliin, kuitenkaan nahkaa rikkomatta.
- Sujauta taskuihin hieman suolaa, voita ja yrttejä.
- Lohko sitruuna ja laita se vatsaonteloon yrttejen ja valkosipulin kera.
- Voit sitoa linnun koivet joko narulla tai tekemällä pienen reiän nahkaan, josta pujotat koivet sievästi nyytiksi.
- Hiero vielä broilerin pintaan hieman voita, suolaa ja pippuria, sekä halutessasi hieman yrttejä.
- Ota uunivuoka kuumasta uunista ja laita lintu siihen muutaman voinokareen ja kirsikkatomaattien kera.
- Paista 225-asteisessa uunissa ilman kantta noin 20 minuuttia ja vielä kannen kanssa noin 40-60 minuuttia, riippuen lintusi koosta.
- Tarjoa esimerkiksi riisin tai polentan kanssa.
Aivan huippu blogi sinulla! Olen jokaselle kaverille linkitellyt ku niin tykästyin :-) Tosi hyvät kuvat ja selvät ohjeet, tämmösiä ei oo useita :)
VastaaPoistaVoi että, kiitos kaunis palautteesta! :---) Tosi mukavaa, että tykkäät. C:
Poista