Huomenna vaihtuu vuosi ja on jälleen lupa herkutella! Kupliva saa seurakseen samppanjakuppikakkuja, jotka ovat täytetty paksulla vaniljakreemillä. Koristeena täytekeksien puolikkaita maalattuna kellotauluiksi.
Makiaa vuoden 2015 aloitusta kaikille! :---)
Samppanjakuppikakut:
( 16 kpl)
Taikina:
- 4 dl jauhoja
- 1/2 tl ruokasoodaa
- 1/4 tl leivinjauhetta
- ripaus suolaa
- 60g pehmeää voita
- 2 dl sokeria
- 2 kananmunaa
- 1 tl vaniljaa myllystä
- 1 dl ranskankermaa
- 1 dl samppanjaa tai kuohuviiniä
Täyte:
- 3-4 rkl vaniljakreemijauhetta
- 1 dl vettä
- Sekoita kulhossa keskenään jauhot, ruokasooda, leivinjauhe ja suola.
- Vaahdota toisessa kulhossa pehmeä voi ja sokeri.
- Lisää voivaahtoon yksi muna ja sekoita. Lisää sen jälkeen toinen muna ja vanilja, sekoita jälleen.
- Sekoita kupissa keskenään ranskankerma ja samppanja.
- Vatkaa vuorotellen jauhoseosta ja ranskankermasamppanjaa voivaahdon sekaan.
- Voit halutessasi vielä lirauttaa hieman (1 rkl) samppanjaa valmiin taikinan sekaan.
- Annostele taikinaa kymmeneen muffinivuokaan ja paista 180-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
- Valmista sillä aikaa paksu vaniljakreemi täytteeksi.
- Kun kuppikakut ovat paistuneet, anna niiden jäähtyä hieman ja koverra sitten lusikalla kolot vaniljakreemille.
- Täytä kolot ja paina halutessasi kovertamasi hattu takaisin kolon päälle.
- Pursota koristeeksi esimerkiksi kermaa tai voikreemiä, koristele esimerkiksi pehmeillä hopeakuulilla ja täytekeksin puolikkailla, joihin voit maalata kellotaulun elintarvikeväreillä.