>

Sidor

perjantai 5. joulukuuta 2014

Puolukkaleipä


Löytyykö pakkasesta vielä kirpakoita puolukoita? Noh, tässäpä olisi hyvä tilaisuus upottaa niitä vaikkapa leipätaikinaan. Tuoreen leivän tuoksu on jotain todella kotoista, ja piristää hieman harmaampaakin päivää. Puolukat tuovat sekä näköä, että makua tähän helppoon leipään ja käypä mainiosti vaikkapa joulukinkunkin ja konjakkisinapin kanssa. :--)


Puolukkaleipä:


- 5 dl vehnäjauhoja
- 2 rkl pellavarouhetta
- 1 dl vehnärouhetta (voit jättää myös poiskin ja laittaa hieman lisää jauhoja)
- 2 dl kaurahiutaleita
- 1 tl suolaa
- 2 tl hunajaa tai vaahterasiirappia
- 1 tl kuivahiivaa
- 4 dl vettä
- noin desi puolukoita


- Mittaa kulhoon kuivat aineet.
- Kippaa sekaan lämmin vesi ja vaahterasiirappi.
- Sekoita nopeasti taikinaksi, mutta älä vaivaa.
- Anna kohota kelmulla tai liinalla peitettynä vähintään 12 tuntia.
- Lisää taikinan päälle hieman jauhoja ja irroittele taikina kulhon reunoilta.
- Kaada puolukat taikinan päälle ja pyöräyttele taikinamöykky palloksi.
- Kohota noin puoli tuntia.
- Lämmitä uuni 225-asteiseksi ja tuuppaa valitsemasi vuoka (esimerkiksi pyöreä lasivuoka) lämpiämään uuniin.
- Taikinan kohottua siirrä taikinapallero varovasti kuumaan vuokaan. (Ripsota hieman jauhoja vuuan pohjalle, ettei leipä jumahda kiinni.)
- Peitä vuoka foliolla tai kattilankannella ja paista 225-asteisessa uunissa puolisen tuntia.
- Poista folio tai kansi vuuan päältä ja paista vielä 15-20 minuuttia, kunnes leipä on kypsä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti