>

Sidor

perjantai 19. joulukuuta 2014

Valkosipulit Mausteöljyssä


Vieläkö mietit jollekkin joululahjaa? Minusta omatekemät ruokalahjat ovat mukavia antaa! Teinkin siis ystäväpariskunnalle joululahjapakettiin tällaisia valkosipuleita mausteölyssä, johon upotin mm. hunajaa, chiliä ja tuoretta rosmariinia. Uudet makuelämykset ovat hauska tapa muistaa näin jouluna. :--)



Valkosipulit Mausteöljyssä:


- 7 pientä "kynnetöntä" valkosipulia
tai kolmen kokonaisen valkosipulin kynnet
- 1 dl vettä
- 0,25 dl omenaviinietikkaa
- 1-2 tl suolaa
- ½ dl hunajaa
- 1 dl (oliivi)öljyä
- 1 tl chilihiutaleita
- 1 rkl rosepippuria
- muutama rosmariinin oksa


- Mittaa kattilaan vesi, etikka ja suola.
- Kiehauta ja lisää joukkoon kuoritut (ja halkaistut, jos et käytä kynsiä) valkosipulit ja hunaja.
- Keitä viitisen minuuttia.
- Lisää loput aineet rosmariinia lukuunottamatta ja ota kattila pois liedeltä.
- Nostele valkosipulit desinfioituun purkkiin ja työnnä sekaan pari rosmariinin oksaa.
- Kaada perään maustettu öljy.
- Valkosipulit säilyvät noin kaksi viikkoa tiiviissä purkissa.
- Käytä esimerkiksi salaatteihin tai erilaisiin kastikkeisiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti