>

Sidor

tiistai 16. joulukuuta 2014

Jouluinen Punasipulihilloke


Tästäpä joulupöytään, tai miksei vaikka lahjaksikin, sipulinystäville tarjottavaa.
Tätä punasipulihilloketta voit nautiskella vaikkapa juustojen, piparien tai liharuokien kanssa. Jouluisen ja mukavan raikkaan tästä tekevät omenat, kaneli sekä glögi.


Jouluinen Punasipulihilloke:


- 4-5 punasipulia
- 1 pieni omena (saa olla hieman hapokas)
- 3 rkl fariinisokeria
- 2 tl hunajaa
- 2 rkl balsamicoetikkaa
- ripaus kanelia
- 70g voita
- ripsaisu suolaa
- vajaa desi glögiä
- 1 tähtianis

- Pilko sipulit rinkuloiksi ja leikkaa kuoritusta omenasta ohuita tikkuja.
- Kuullota sipuleita voissa pannulla, varo kuitenkin ruskistamasta niitä.
- Lisää joukkoon omenatikut, hunaja ja fariinisokeri.
- Odota kunnes sokeri on sulanut ja lisää loput ainekset.
- Keitä seosta kunnolla kasaan, niin että pannulla on jäljellä tahmea ja kiiltävä hilloke.
- Tarjoa heti jäähtyneenä, tai purkita desinfioituun ja tiiviiseen purnukkaan.
(Muista poistaa tähtianis!)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti