>

Sidor

maanantai 8. joulukuuta 2014

Omenaglögi


Tunnelmalliset talvi-illat kaipaavat jotakin lämmintä juotavaa ja tässäpä tätä nyt sitten olisi. Itse tykkään, että mausteiset juomat kuuluvat joulunodotukseen, ja siksipä tekaisin teille omenaglögiä. Helppoa ja maistuvaa nautiskeltavaa pipareiden ja torttujen kanssa! Eikun villasukat jalkaan, joululaulut soimaan ja omenaglögit kiehumaan.

Omenaglögi:

(noin litra)

- 2 dl vettä
- 1 dl ruokosokeria (tai tavallista)
- noin peukalonkokoinen pätkä tuoretta inkivääriä
- 2 kanelitankoa
- 3 tähtianista
- 1 rkl kardemummaa kokonaisena
- 1 appelsiini (kuori+mehu)
- 1 litra omenamehua

- Leikkaa inkivääri ohuiksi lanteiksi.
- Laita kattilaan inkivääri, kanelitangot, kardemumma, tähtianis, sokeri ja vesi.
- Kiehauta ja anna seoksen keittyä noin 4 minuuttia.
- Kuori appelsiinista ohuita kuorisuikaleita niin, ettei valkoista kuoren osaa tule mukaan.
- Lisää appelsiinin kuorisiivut ja appelsiinin puristettu mehu kattilaan.
- Kaada sekaan myös omenamehu.
- Lämmitä, mutta älä enää kiehauta.
- Halutessasi voit antaa glögin nyt maustua, jäähtyä ja tekeytyä pari tuntia kattilassa.
- Tämän jälkeen voit lämmittää glögin uudelleen, mutta hätäisimmät voivat hörppiä tätä heti.

*Hox! Alkoholillisen version saat, kun korvaat osan omenamehusta omenasiiderillä. Silloinkin glögi vain lämmitetään, muttei kiehauteta enää siiderin lisäämisen jälkeen.*

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti