>

Sidor

lauantai 29. lokakuuta 2016

Halloween: Lohikäärmeen Pesä -Salaatti




Monesti tarinoissa lohikäärmeet vartioivat aarretta..ja tässä tapauksessa aarre sijaitsee lohikäärmeen pesässä. Granaattiomenan siemenet ovat kuin pieniä jalokiviä ripoteltuna teemunien, tai siis lohikäärmeen munien,  ympärille.
Aasialaisvaikutteinen salaatti syntyy riisinuudeleista, teemunista, porkkanoista, kurkusta ja erilaisista siemenistä.


Lohikäärmeen Pesä -Salaatti:


Teemunat:

- 5 kananmunaa
- 3 pussia mustaa teetä
- ½ dl soijakastiketta (gluteeniton)
- vettä

Salaatti:

- 1-2 ruukkua salaattia
- 1 iso porkkana
- ½ kurkku
- fetaa
- granaattiomenan siemeniä
- vaaleita & mustia seesaminsiemeniä
- 2 kerää riisinuudeleita

Kastike:

- 1/4 dl granaattiomenan mehua
- 2 rkl seesamiöljyä
- 1 tl hunajaa
- suolaa & pippuria
- ½ tl currya


- Keitä kananmunia n. 10 minuuttia.
- Nosta munat kattilasta ja napauta kuoret rikki lusikan selkäpuolella.
- Varo irroittamasta kuoria.
- Laske munat takasin kiehuvaan veteen.
- Lisää teepussit ja soijakastike kattilaan.
- Keitä munia hiljalleen noin tunnin verran.
- Anna munien jäähtyä.
- Kuori.
- Pese salaatti, porkkana ja kurkku.
- Revi salaatti kulhoon.
- Raasta porkkanasta ja kurkusta pitkiä suikaleita salaatin sekaan.
- Murustele joukkoon feta.
- Tiputtele granaattiomenan siemenet ja seesamit myös mukaan.
- Laita nuudelit pieneen kulhoon ja kaada niiden päälle kiehuvaa vettä.
- Anna nuudelien hautua n. 5 minuuttia.
- Valuta nuudelit ja huuhtele kylmällä vedellä.
- Jätä nuudelit valumaan hetkeksi.
- Sekoita osa nuudeleista salaatin sekaan ja rakenna lopuista nuudeleista pieni pesä.
- Asettele nuudelipesä salaatin päälle ja koristele teemunilla.
- Valmista kastike sekottamalla ainekset keskenään.
- Valuta kastiketta ympäri salaattia.



Halloween: Lepakon siivet (Gluteeniton)





Nyt suolaisten tarjottavien pariin! Kova häkä on päällä saada illaksi kaikki valmiiksi, vaikkei oma asunu ehtinytkään saapua. BUU!
Wingsit ovat meillä menneet pöydästä ensimmäisinä, mutta nyt siivet muuttuvatkin karmeiksi lepakon siiviksi. Näyttävät kauheilta, maistuvat hyviltä - siinä kiteytettynä tämä resepti.


Lepakon siivet (Gluteeniton):


- 1kg kanan siipiä (maustamaton)
- 1 dl oliiviöljyä
- ½ dl gluteenitonta soijakastiketta
- suolaa + valkopippuria
- 2 rkl chilikastiketta
- 1 rkl currya
- 1 rkl oreganoa
- ½ sitruunan mehu
- 1 rkl savupaprikaa
- ½ dl gluteenittomia korppujauhoja
- mustaa elintarvikeväriä


- Levitä siivet leivinpaperin päälle pellille.
- Sekoita marinadin ainekset keskenään.
- Sivele marinadia siipien päälle.
- Paista 225-asteisessa uunissa 30-40 minuuttia.

Siinä se!


Halloween: Kurpitsamaa-Browniet (Gluteeniton)




Juhliin ei kyllä kannata ikinä tehdä kamalaa määrää makeaa tarjottavaa, tuntuu että saat sitten itse syödä puolikkaan kakun tai miljoona muffinia juhlien jälkeisenä päivänä. Mutta, kuitenkin muutama makea juttu on oltava, ja tänään ne ovat, Monsterifudgen lisäksi, Kurpitsamaa-Browniet, jotka on tehty gluteenittomaan kaurajauhoon.
Meheviä ja kosteita brownieita, nam nam. Toivottavasti myös vieraat tykkäävät!


Kurpitsamaa-Browniet (Gluteeniton):


- 255g tummaa suklaata
- 225g voita
- 2 dl sokeria
- 1 tl vaniljajauhetta
- 3 kananmunaa
- 1,5 dl gluteenittomia kaurajauhoja
- ripaus suolaa

- päälle värjättyä (ja makeutettua) tuorejuustoa ja kurpitsakarkkeja


- Sulata voi ja suklaa kattilassa tai mikrossa.
- Sekoita seosta sulatuksen aikana.
- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi.
- Sekoita vaahtoon vanilja ja ripaus suolaa.
- Kaada suklaamassa vaahdon sekaan hiljalleen kokoajan sekoittaen.
- Kääntele taikinan joukkoon jauhot.
- Vuoraa n. 30x30cm -vuoka leivinpaperilla ja kaada taikina siihen.
- Paista 180-asteisessa uuunissa n. 35-40 minuuttia.
- Anna jäähtyä.
- Kun browniet ovat jäähtyneet voit pursottaa koristeeksi kurpitsojen lehtiä ja varsia.
- Viimeistele kurpitsakarkeilla.


perjantai 28. lokakuuta 2016

Halloween: Paahtoleipä-Muumiot (Gluteeniton)




Tämä taas tippunee kategoriaan "tee lasten kanssa", mutta helppoja nämä ainakin ovat ja hyviäkin niistä saat, jos haluat vähän panostaa raaka-aineisiin.
Törkeitä tyyppejä muuten noi muumiot....kieltä vaan näyttelee, kun kuvaa koittaa ottaa.
P.S Ehkä maailman hienoimmat salattiottimet, vai mitä!


Paahtoleipä-Muumiot (Gluteeniton):

- paahtoleipää (gluteeniton)
- ketsuppia
- oreganoa
- pippuria
- savupaprikajauhetta
- juustoa
- oliiveja
- halutessasi leikkelettä (gluteeniton)


- Sekoita ketsuppi, oregano, pippuri ja savupaprika kipossa keskenään.
- Levitä seosta leipäviipaleiden päälle.
- Leikkaa juustosta suikaleita ja asettele ne muumiomaisesti leivälle.
- Rinkuloi oliivit ja tee niistä leivälle silmät.
- Taiteile leikkeleestä halutessasi leiville vielä kielet.
- Nosta leivät leivinpaperin päälle pellille.
- Paista 200-asteisessa uunissa, kunnes juusto on hieman sulanut.



torstai 27. lokakuuta 2016

Halloween: Tikkarihaamut





Tämän helpommaksi ei varmaankaan Halloween-järjestelyt voi mennä. Nämä tikkarihaamut osaat tehdä vaikka silmät kiinni! Mikään reseptihän tämä ei ole, ehkä vinkki enemmänkin.
Tarvitset tikkareita, servettejä tai muuta valkoista paperia, tussin ja narua.
Muutama pieni näperrys ja tadaa! Sinulla on valmiita haamuja, vaikkapa lapsien Halloween-juhliin.
Veikkaan, että tuota yhtä haamua hieman jo jänskättää tulevat juhlat...ainakin ilmeestä päätellen.



Tikkarihaamut:

- tikkareita
- servettejä (mielellään paksuja)
- tussi
- narua


- Leikkaa servettejä tarvittaessa pienemmiksi.
- Peitä tikkari servetillä ja kierrä tikkarin "kaulan" ympärille naru rusetille.
- Piirrä haamulle kasvot.
- Siinä se!



keskiviikko 26. lokakuuta 2016

Halloween: Monsterifudge



I always feel like somebody's watching me....no nyt ainakin on sellainen olo!
Halloween on ihan kohta täällä ja tarjottavien väkertäminen on alkanut.
Ensimmäisenä julkaisuun pääsee tämä päärynäinen ja pirteän vihreä monsterifudge.
Reseptejä Halloween-kemuihin satelee pitkin viikkoa, joten ottakaahan silmä käteen ja olkaa tarkkana!


Monsterifudge:


- 500g valkosuklaata
- 1 purkki kondensoitua maitoa (ei keitettyä)
- muutama tippa päärynäaromia ja vihreää elintarvikeväriä
(voit käyttää myös muuta haluamaasi makua)
- keksejä (gluteeniton)
- sokerisilmiä tai elintarvikevärillä värjättyjä pastilleja



- Vuoraa pieni (n.30x30) vuoka leivinpaperilla.
- Kaada kattilaan kondensoitu maito ja pilko sekaan myös valkosuklaa.
- Kuumenna seosta, kunnes valkosuklaa on kokonaan sulanut.
- Sekoita joukkoon päärynäaromi ja elintarvikeväri.
- Kaada fudgemassa mahdollisimman nopeasti leivinpaperin päälle vuokaan ja levitä sitä vuuan reunoja kohti.
- Massa jämähtää nopeasti.
- Asettele fudgen päälle silmiä ja keksin palasia.
- Anna massan jäähtyä hieman huoneenlämmössä.
- Nosta vuoka jääkaappiin ja anna fudgen jähmettyä mielellään yön yli.
- Leikkaa fudge haluamasi kokoisiksi paloiksi.




maanantai 24. lokakuuta 2016

Taco-Spagetti (Gluteeniton)




Aijaijai, kylläpä lämmittelee makuhermoja tämä ruoka.
Jos italialainen pasta ja mausteinen meksikolainen ruoka saisivat rakkauslapsen, se olisi varmasti juurikin tämä.
Taipuisaa spagettia ja vahvoja makuja mausteista, eikä aikaakaan tämän ruuan tekemiseen tuhraannu kovasti - kaikki ainekset kypsyvät samassa padassa.
Joko kutkuttaa kokeilla?



Taco-Spagetti (Gluteeniton):


- 400g naudan jauhelihaa
- tilkka öljyä
(- 1 sipuli + 2 valkosipulin kynttä)
- suolaa & pippuria
- 1 tl juustokuminaa
- ½ tl chilihiutaleita tai -jauhetta
- ½ tl savupaprikaa
- ½ tl oreganoa
- 1 tölkki tomaattimurskaa
- 1 rkl tomaattipyrettä
- n. 3 dl vettä
(- pieni tölkki maissia tai papuja)
- n. 400g spagettia (gluteeniton)


Päälle:

- juustoraastetta
- ranskankermaa
- korianteria tai lehtipersiljaa
- tuoretta tomaattia
- jalapenoja



- Ruskista jauheliha isossa padassa tai uuninkestävässä pannussa öljy tilkan kanssa.
- Kuullota myös sipulit, jos niitä käytät.
- Lisää joukkoon kaikki mausteet sekä tomaattipyre ja pyörittele hetki.
- Kaada pataan tomaattimurska ja maista tarvitseeko lisätä suolaa.
- Mittaa vesi pataan.
- Katkaise spagettinippu kolmeen osaan ja upota pastat kastikkeen sekaan.
- Peitä pata kannella tai foliolla.
- Kypsennä spagettivuokaa 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
- Poista kansi ja kääntele pastaa hieman.
- Lisää tarvittaessa nestettä, jos näyttää että pasta jää kuivaksi.
(Tarvittavan nesteen määrä riippuu käyttämästäsi pastasta, sekä astiasi koosta)
- Paista vielä 15 minuuttia ilman kantta.
- Ripottele pastan päälle juustoraastetta ja paista vielä n. 5 minuttia.
- Kauho päälle koristeeksi ranskankermaa, pilkottuja jalapenoja, siivutettua tomaattia ja valitsemaasi yrttiä.


   * Huom! Mausteiden gluteenittomuus kannattaa tarkistaa.


torstai 20. lokakuuta 2016

Siemenkeksit & Porkkanahummus (Gluteeniton)






Tiedättekö sen tunteen, kun haluaisi jotain rapsakkaa ja hyvää? Ai tiedätte? Noh, tässäpä on uusi vinkki sen halun taltuttamiseksi.
Keksit ovat gluteenittomia, kuten myös tämä porkkanahummus joka on fodmap-ystävällisempi kuin "perusversio."
Nam nam napostelemaan!





Siemenkeksit:


- 1,5 dl kurpitsansiemeniä
- 2,5 dl pellavansiemenrouhetta
- 0,5 dl seesaminsiemeniä
- 0,5 dl chiasiemeniä
- 1 tl suolaa
- 3 dl vettä

- Laita kurpitsansiemenet kulhoon ja surista sauvasekoittimella karkean hiekan näköiseksi rouheeksi.
- Lisää kulhoon muut ainekset.
- Sekoita massaa, kunnes se hieman jämäköityy.
- Levitä leivinpaperi uunipellille ja taputtele keksimassa koko pellin kokoiseksi levyksi.
- Leikkaa taikinaan taikinapyörällä tai veitsellä haluamasi kokoisia paloja.
- Paista/kuivata keksejä 100-asteisessa uunissa noin 2-3 tuntia.
- Anna keksien jäähtyä kokonaan ennen palojen irrottelua.


Porkkanahummus:


- 500g porkkanoita
- 2 tl hunajaa tai siirappia
- suolaa & pippuria
- 1 tl juustokuminaa
(- valkosipuliöljyä tai jauhetta)
- ½ tl jauhettua korianteria
- 2 rkl öljyä
- 2  kukkurallista rkl tahinia
- 2 tl sitruunamehua

- Kuori porkkanat ja pilko ne lanteiksi kulhoon.
- Sekoita kulhossa porkkanoiden kanssa suola, pippuri, hunaja/siirappi, kumina, korianteri ja öljy.
- Kippaa porkkanat leivinpaperin päälle uunipellille.
- Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 30-40 minuuttia, tai kunnes porkkanat ovat pehmeitä.
- Anna porkkanoiden jäähtyä kokonaan.
- Surauta porkkanat sauvasekoittimella tahnaksi, lisää tahini ja sitruunamehu - surauta vielä kerran.
- Tarjoa esimerkiksi siemenkeksien kanssa.





tiistai 18. lokakuuta 2016

Halloween on kohta taas täällä!


Huhui! Halloween on kohta taas täällä, ja en voisi varmaankaan olla enemmän innoissani!
Muutamia ideoita olen keräillyt jo paperille ylös, mutta onko teillä ideoita tai toiveita millaisia Halloween-tarjoiluja haluaisitte nähdä edellisvuoden salmiakkikuppikakkujen, täytettyjen paprikoiden ja hyytelömatojen lisäksi?
Ällöttäviä, kammottavia, kuvottavia tai kenties ihan hirveän kamalia?
..on muuten todella houkuttelevia adjektiiveja näin ruokablogiin yhdistettynä, vai mitä.

Laitappa toivetta tulemaan, oli se sitten leivonnainen, salaatti tai joku muu!

maanantai 17. lokakuuta 2016

Puolukkaremmit






Pidätkö happamista ja kirpeistä karkeista? Houkuttaako puolukat?
Jos vastasit "kyllä", tässä on ohje sinun mieleesi: Puolukkaremmit.
Todella helpot tehdä ja makeutta voit säätää mielesi mukaan.
Väittäisin, että kannattaa kokeilla.


Puolukkaremmit:


- n.500g (pakaste) puolukkaa
- 3 rkl hunajaa (tai enemmän jos haluat)
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 tl vaniljajauhetta
+ tilkka öljyä leivinpaperille


- Mittaa ainekset kulhoon.
- Jos käytät pakastepuolukoita, anna niiden ensin sulaa.
- Surauta kulhon sisältö sauvasekoittimella tasaiseksi.
- Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja sutaise pieni tilkka öljyä leivinpaperin pintaan.
- Kaada puolukkamassa leivinpaperille.
- Levitä seos kulmasta kulmaan tasaisesti.
- Laita pelti 75-asteiseen uuniin n. 5-7 tunniksi kunnes puolukkalevy ei enää tartu sormiin kiinni ja tuntuu jämäkältä painettaessa.
- Jätä uuniluukku hieman raolleen kuivatuksen ajaksi.
- Kuivatusaika riippuu uunistasi, peltisi koosta ja puolukkamassan paksuudesta uunipellillä.
- Anna remmimassan jäähtyä, mielellään yön yli huoneen lämmössä kuivatuksen jälkeen.
- Ripota halutessasi hieman sokeria massan päälle, jos tuntuu että haluat lisää makeutta.
- Leikkaa jäähtynyt levy n. 3-4cm levyisiksi remmeiksi.
- Kääri remmit rullalle (leivinpaperin kanssa).
- Säilytä kuivassa ja viileässä, tai pakasta remmit, jolloin ne säilyvät jopa vuoden.



keskiviikko 12. lokakuuta 2016

Szechuan Härkää ja Riisiä



Tekeekö mieli Take Out:ia? No eipä hätää, voit tehdä tätä mahtavaa Szechuanin härkää ja riisiä ihan kotioloissa - saattaa olla että joudut muutaman aineksen nappaamaan kaupasta, jos niitä ei valmiiksi löydy kaapista, mutta helppoa tämän annoksen valmistaminen on sen jälkeen. Lupaan!
Yllätyin hieman itsekin kuinka hyvää "kiinalaista" voikaan saada aikaan ihan vaan kotikeittiössä.
Jos innostuit, kokeile vaikka jo tänään.



Szechuan Härkää ja Riisiä:


- 300g naudan minuuttisuikaleita
(- 1 sipuli + 2 valkosipulin kynttä)
- 1 paprika
- 1 tl raastettua inkivääriä
- 1 rkl maissitärkkelystä
- 3 rkl soijakastiketta (gluteeniton)
- 2 rkl riisiviinietikkaa
- 2 tl seesamiöljyä
- 1 rkl fariinisokeria tai tummaa ruokosokeria
- ½ tl murskattua szechuan-pippuria (mustapippuri käy myös)
- ½ tl chilihiutaleita (jos käytät mustapippuria, voit laittaa enemmän)
- 1 lihaliemikuutio (gluteeniton)
- n. 1 - 1½ dl vettä
(- suolaa)



- Lurauta pannulle hieman seesamiöljyä.
- Kuori ja pilko sipuli ja kuullota niitä hetki pannulla.
- Lisää murskatut valkosipulit ja suikaloidut paprikat pannulle.
- Kääntele hetki.
- Lisää naudan minuuttisuikaleet sekä murusteltu lihaliemikuutio.
- Sekoita kipossa keskenään raastettu inkivääri, soijakastike, maissitärkkelys, riisiviinietikka, seesamöljy sekä sokeri.
- Kun lihat ovat ruskistuneet, voit kaataa kastikkeen pannulle.
- Sekoita joukkoon myös hieman vettä.
- Maista kastiketta ja lisää tarvittaessa suolaa.
- Keitä lisäksi riisiä.




perjantai 7. lokakuuta 2016

Paahdetut ja Maustetut Kurpitsansiemenet



Jos haluat lisätä kurpitsakeittosi, tai miksei jonkun muunkin keiton, päälle hieman siemeniä niin tässäpä ohjeet kuinka sen teet helposti.
Varo kuitenkaan polttamasta siemeniä, sillä silloin ne maistuvat ikävän kitkeriltä.


Paahdetut ja Maustetut Kurpitsansiemenet:


- n. 3 dl kurpitsansiemeniä
- 1½ rkl rypsiöljyä
- suolaa & pippuria
- ½ tl paprikajauhetta
- ½ tl kurkumaa
- ½ tl chilijauhetta


- Kaavi siemenet kurpitsan sisuksista lusikalla.
- Puhdista siemenet mahdollisista kurpitsan roippeista.
- Pesaise siemenet kulhossa viileällä vedellä.
- Valuta vesi ja painele siemenet kuiviksi talouspaperipalojen välissä.
- Kaada siemenet uuninkestävään astiaan ja pirskota niiden päälle öljyä.
- Mausta ja pyöräytä siemeniä niin, että kaikissa on hieman öljyä ja mausteita.
- Paahda 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, tai kunnes siemenet ovat saaneet hieman väriä.
- Anna siemenien hieman jäähtyä ja rapsakoitua ennen tarjoamista.




keskiviikko 5. lokakuuta 2016

Samettinen Kurpitsakeitto





Näitä oransseja pulleroita tuntuu nyt putkahtelevan kauppojen hyllyille kuin sieniä sateella, joten mars kauppaan ja oma kurpitsa ostamaan!
Melkeimpä parasta, mitä kurpitsasta voi tehdä on mielestäni erilaiset keitot. Täällä onkin jo yksi kurpitsakeiton ohje, jossa kurpitsat ensin paahdetaan uunissa ja lopputuloksesta tulee eri makuinen, kuin tästä versiosta. Tässä sinun ei tarvitse kuin kuoria ja lohkoa kurpitsat ja heittää ne pataan muhimaan.


Samettinen Kurpitsakeitto:



- n.1 kg kurpitsaa
(- 1 pieni sipuli)
- 3 rkl voita
- 1 kasvis- tai kanaliemikuutio (gluteeniton)
- 8 dl vettä
- 200g Koskenlaskijaa
- suolaa &pippuria
- 1 tl paprikajauhetta
- ½ tl muskottia
- maun mukaan hunajaa



- Lohko kurpitsa ja kuori lohkot.
- Pieni lohkoja hieman ja laita ne kattilaan.
(Jos käytät sipulia, kuullota niitä hetki kattilassa ennen kuin lisäät kurpitsat.)
- Lohkaise sekaan voi ja anna kurpitsoiden tiristä kattilassa hetki.
- Murenna sekaan liemikuutio ja lisää vesi.
- Keitä, kunnes kurpitsan palaset ovat pehmeitä.
- Laita sekaan Koskenlaskija ja surauta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi.
- Mausta.
- Tarjoa esimerkiksi smetanan, ranskankerman tai paahdettujen kurpitsansiementen kanssa.




Korvapuusti -kaakao





Hyvää Korvapuustipäivää!
Tässä kiva kaveri korvapuustien seuraksi...tai vaikkapa niiden korvikkeeksi.
Nyt täytyy kyllä sanoa, että makeanhimo tuli tyydytettyä oikein oivasti ja makukin osui nappiin.


Korvapuusti-kaakao:


- 5 dl maitoa
- 150g valkosuklaata
- 1 kanelitanko
- 1 tl kanelia
- pieni ripaus suolaa
- 1 tl fariinisokeria
- ½ tl vaniljajauhetta
- ½ tl jauhettua kardemummaa


Päälle:

- kanelia
- raesokeria
- löysästi vatkattua kermavaahtoa



- Kaada maito kattilaan ja lisää kanelitanko.
- Rouhi suklaa ja lisää se loppujen aineiden kanssa maidon sekaan.
- Kuumenna seosta kokoajan vispilällä hämmentäen.
- Kun kaakao kiehahtaa, poista kanelitanko, kaada kaakao mukeihin ja koristele kermalla, kanelilla ja raesokerilla.




maanantai 3. lokakuuta 2016

Cheddar-Pekoni Frittata



Taas siellä varmaan ajatellaan, että kylläpäs se taas tekee hienostuneen kuuloista ruokaa, mutta arvatkaapa mitä - tämä mystinen "frittata" on ihan tavallinen munakas, joka kylläkin kypsennetään uunissa. Tai jos tarkkoja ollaan, niin oikeaoppisesti frittataa kypsennetään ensin hellalla ja sitten uunissa.
Niin tai näin, tässä ohje cheddarilla, perunoilla, pekonilla, kevätsipulilla ja tomaateilla maustettuun frittataan aka uunimunakkaaseen.


Cheddar-Pekoni Frittata:


- 6 kananmunaa
- n. ½ dl maitoa
- pippuria
- öljyä
- muutama siivu pekonia
- 3 keitettyä perunaa
- 3-5 kirsikka- tai miniluumutomaattia
- 2 vartta kevätsipulia
- 1 dl cheddar-raastetta


- Pieni ja paista pekonit pannulla.
- Sekoita kulhossa löyhästi keskenään maito ja kananmunat.
- Seosta ei tarvitse vatkata, kunhan maito ja munat vain sekoittuvat keskenään.
- Mausta pippurilla.
- Silppua kevätsipuli ja lisää osa maitoseokseen ja säästä osa koristeluun.
- Jos käytössäsi on uuninkestävä paistinpannu (esim valurautainen pannu) voit nyt latoa myös siivutetut perunat pannulle. Jos teet uunimunakkaan vuokaan, kuten minä, öljyä vuoka ensin kevyesti ja lado sitten perunat, pekoni, maitoseos, puolitetut kirsikkatomaatit ja cheddar-raaste.
- Paista munakasta 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, tai niin kauan kunnes munakkaan pinta on hyytynyt.
- Lisää munaakkaan pinnalle loput kevätsipulit ja ripaus pippuria.
- Tarjoa salaatin kanssa.