>

Sidor

perjantai 7. lokakuuta 2016

Paahdetut ja Maustetut Kurpitsansiemenet



Jos haluat lisätä kurpitsakeittosi, tai miksei jonkun muunkin keiton, päälle hieman siemeniä niin tässäpä ohjeet kuinka sen teet helposti.
Varo kuitenkaan polttamasta siemeniä, sillä silloin ne maistuvat ikävän kitkeriltä.


Paahdetut ja Maustetut Kurpitsansiemenet:


- n. 3 dl kurpitsansiemeniä
- 1½ rkl rypsiöljyä
- suolaa & pippuria
- ½ tl paprikajauhetta
- ½ tl kurkumaa
- ½ tl chilijauhetta


- Kaavi siemenet kurpitsan sisuksista lusikalla.
- Puhdista siemenet mahdollisista kurpitsan roippeista.
- Pesaise siemenet kulhossa viileällä vedellä.
- Valuta vesi ja painele siemenet kuiviksi talouspaperipalojen välissä.
- Kaada siemenet uuninkestävään astiaan ja pirskota niiden päälle öljyä.
- Mausta ja pyöräytä siemeniä niin, että kaikissa on hieman öljyä ja mausteita.
- Paahda 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, tai kunnes siemenet ovat saaneet hieman väriä.
- Anna siemenien hieman jäähtyä ja rapsakoitua ennen tarjoamista.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti