>

Sidor

maanantai 24. lokakuuta 2016

Taco-Spagetti (Gluteeniton)




Aijaijai, kylläpä lämmittelee makuhermoja tämä ruoka.
Jos italialainen pasta ja mausteinen meksikolainen ruoka saisivat rakkauslapsen, se olisi varmasti juurikin tämä.
Taipuisaa spagettia ja vahvoja makuja mausteista, eikä aikaakaan tämän ruuan tekemiseen tuhraannu kovasti - kaikki ainekset kypsyvät samassa padassa.
Joko kutkuttaa kokeilla?



Taco-Spagetti (Gluteeniton):


- 400g naudan jauhelihaa
- tilkka öljyä
(- 1 sipuli + 2 valkosipulin kynttä)
- suolaa & pippuria
- 1 tl juustokuminaa
- ½ tl chilihiutaleita tai -jauhetta
- ½ tl savupaprikaa
- ½ tl oreganoa
- 1 tölkki tomaattimurskaa
- 1 rkl tomaattipyrettä
- n. 3 dl vettä
(- pieni tölkki maissia tai papuja)
- n. 400g spagettia (gluteeniton)


Päälle:

- juustoraastetta
- ranskankermaa
- korianteria tai lehtipersiljaa
- tuoretta tomaattia
- jalapenoja



- Ruskista jauheliha isossa padassa tai uuninkestävässä pannussa öljy tilkan kanssa.
- Kuullota myös sipulit, jos niitä käytät.
- Lisää joukkoon kaikki mausteet sekä tomaattipyre ja pyörittele hetki.
- Kaada pataan tomaattimurska ja maista tarvitseeko lisätä suolaa.
- Mittaa vesi pataan.
- Katkaise spagettinippu kolmeen osaan ja upota pastat kastikkeen sekaan.
- Peitä pata kannella tai foliolla.
- Kypsennä spagettivuokaa 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
- Poista kansi ja kääntele pastaa hieman.
- Lisää tarvittaessa nestettä, jos näyttää että pasta jää kuivaksi.
(Tarvittavan nesteen määrä riippuu käyttämästäsi pastasta, sekä astiasi koosta)
- Paista vielä 15 minuuttia ilman kantta.
- Ripottele pastan päälle juustoraastetta ja paista vielä n. 5 minuttia.
- Kauho päälle koristeeksi ranskankermaa, pilkottuja jalapenoja, siivutettua tomaattia ja valitsemaasi yrttiä.


   * Huom! Mausteiden gluteenittomuus kannattaa tarkistaa.


8 kommenttia:

  1. Kuulostaapa herkulliselta, pistetään mieleen! :) Ja plussaa gluteenittomuudesta. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa vaan Siiri! :) Tämä oli kyllä todella hyvää ja hieman erilaista. Gluteenitonta sen olla pitää....ainakin meillä! :D

      Poista
  2. Ihanat kuvat ja superkiva resepti. Tämä vois maistua meidän tenavillekin. Pitää laittaa testiin!

    VastaaPoista
  3. Heipparallaa Soppahanna! :) Kiitoksia vain kovasti kehaisuista ja voisin kuvitella että uppoaa pienempiinkin suihin...ainakin nirso mies tykkäsi tästä (ehkä myös hieman verrattavissa lapsoseen) :D Kiva jos innostut testaamaan.

    VastaaPoista
  4. Ompas superhyvän kuuloinen resepti. Taidampa tehdä huomenna :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa vaan, Kirsi! Kiva jos intoudut tätä kokeilemaan ja toivottavasti tykkäät! :)

      Poista
  5. Tää näyttää niin hyvälle! Ohjeen mukaan tehty, ja ei vaan kyllä onnistunut :( kastiketta oli aivan liian vähän, jäi tosi kuivaksi. Täytyy kokeilla vielä uudestaan, toivottavasti paremmalla menestyksellä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Tosi harmi kuulla, että ei nyt aivan onnistunut toivotulla tavalla. Tokihan nesteen määrä riippuu vähän käyttämästäsi pastasta ja astian muodosta, lisäänpä nämä ohjeet reseptiin, niin muutkin saavat tämän tiedon. Kiitos kommentistasi ja toivotaan parempaa onnistumista seuraavalla kerralla! :) Mukavaa tiistaita.

      Poista