>

Sidor

maanantai 17. lokakuuta 2016

Puolukkaremmit






Pidätkö happamista ja kirpeistä karkeista? Houkuttaako puolukat?
Jos vastasit "kyllä", tässä on ohje sinun mieleesi: Puolukkaremmit.
Todella helpot tehdä ja makeutta voit säätää mielesi mukaan.
Väittäisin, että kannattaa kokeilla.


Puolukkaremmit:


- n.500g (pakaste) puolukkaa
- 3 rkl hunajaa (tai enemmän jos haluat)
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 tl vaniljajauhetta
+ tilkka öljyä leivinpaperille


- Mittaa ainekset kulhoon.
- Jos käytät pakastepuolukoita, anna niiden ensin sulaa.
- Surauta kulhon sisältö sauvasekoittimella tasaiseksi.
- Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja sutaise pieni tilkka öljyä leivinpaperin pintaan.
- Kaada puolukkamassa leivinpaperille.
- Levitä seos kulmasta kulmaan tasaisesti.
- Laita pelti 75-asteiseen uuniin n. 5-7 tunniksi kunnes puolukkalevy ei enää tartu sormiin kiinni ja tuntuu jämäkältä painettaessa.
- Jätä uuniluukku hieman raolleen kuivatuksen ajaksi.
- Kuivatusaika riippuu uunistasi, peltisi koosta ja puolukkamassan paksuudesta uunipellillä.
- Anna remmimassan jäähtyä, mielellään yön yli huoneen lämmössä kuivatuksen jälkeen.
- Ripota halutessasi hieman sokeria massan päälle, jos tuntuu että haluat lisää makeutta.
- Leikkaa jäähtynyt levy n. 3-4cm levyisiksi remmeiksi.
- Kääri remmit rullalle (leivinpaperin kanssa).
- Säilytä kuivassa ja viileässä, tai pakasta remmit, jolloin ne säilyvät jopa vuoden.



4 kommenttia:

  1. Nam, nämä näyttää niin herkullisilta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heipsan Heini! Kiitoksia vain ja kylläpä nämä olivatkin tosi herkkuja :)

      Poista
  2. Ihania! Mä oon niin odottanut, että joku tekee näitä nam nam <3 Olen aikaisemmin kuolannut Fridas Bakblog -blogista näitä, mutta en ole itse saanut aikaiseksi. Taitava olet!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No vitsinpimpulat, kiitoksia nyt vain kovasti :D Kannattaa kyllä tehdä..appiukko kylläkin vähän irvisti näitä maistaessaan, mutta minä tykkäsin kyllä. Mitä happamempaa, sen parempaa! :D

      Poista