>

Sidor

maanantai 3. lokakuuta 2016

Cheddar-Pekoni Frittata



Taas siellä varmaan ajatellaan, että kylläpäs se taas tekee hienostuneen kuuloista ruokaa, mutta arvatkaapa mitä - tämä mystinen "frittata" on ihan tavallinen munakas, joka kylläkin kypsennetään uunissa. Tai jos tarkkoja ollaan, niin oikeaoppisesti frittataa kypsennetään ensin hellalla ja sitten uunissa.
Niin tai näin, tässä ohje cheddarilla, perunoilla, pekonilla, kevätsipulilla ja tomaateilla maustettuun frittataan aka uunimunakkaaseen.


Cheddar-Pekoni Frittata:


- 6 kananmunaa
- n. ½ dl maitoa
- pippuria
- öljyä
- muutama siivu pekonia
- 3 keitettyä perunaa
- 3-5 kirsikka- tai miniluumutomaattia
- 2 vartta kevätsipulia
- 1 dl cheddar-raastetta


- Pieni ja paista pekonit pannulla.
- Sekoita kulhossa löyhästi keskenään maito ja kananmunat.
- Seosta ei tarvitse vatkata, kunhan maito ja munat vain sekoittuvat keskenään.
- Mausta pippurilla.
- Silppua kevätsipuli ja lisää osa maitoseokseen ja säästä osa koristeluun.
- Jos käytössäsi on uuninkestävä paistinpannu (esim valurautainen pannu) voit nyt latoa myös siivutetut perunat pannulle. Jos teet uunimunakkaan vuokaan, kuten minä, öljyä vuoka ensin kevyesti ja lado sitten perunat, pekoni, maitoseos, puolitetut kirsikkatomaatit ja cheddar-raaste.
- Paista munakasta 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, tai niin kauan kunnes munakkaan pinta on hyytynyt.
- Lisää munaakkaan pinnalle loput kevätsipulit ja ripaus pippuria.
- Tarjoa salaatin kanssa.


2 kommenttia:

  1. Tämäpä oli kiva ohje :) mua aina häiritsenyt nuo uunin kestävät pannut ym.. Varmasti koikelen :) kiitos ohjeesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heipsan! Kiva jos kokeilet :) Monella taitaakin puuttua uuniinsopiva pannu, tai ei uskalla/halua sitä sinne laittaa, joten ajattelin ehdottaa frittataa näin tehtäväksi :)

      Poista