Ai että, uunituoreita sämpylöitä. Niihin pieni sipaus voita ja päälle siivu juustoa. Ei voi varmaankaan olla parempaa aamun aloitusta, kuin tämä.
Cheddar tuo mukavasti makua sämpylätaikinaan tehden niistä superhyviä!
Gluteenittomat Cheddarsämpylät:
- 25 g hiivaa
- 4 dl laktoositonta maitoa tai vettä
- 1rkl psylliumia
- 1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
- 1/4 tl suolaa
- 1 rkl siirappia
- 0,5 dl juoksevaa margariinia
- 1,5 dl Cheddar-raastetta
- 4,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
- Lämmitä neste kädenlämpöiseksi.
- Liuota hiiva nesteeseen.
- Lisää psyllium ja kaurahiutaleet ja anna turvota noin 10 min.
- Sekoita joukkoon suola, siirappi, margariini ja juustoraaste.
- Lisää jauhot vähitellen koko ajan sekoittaen.
- Vaivaa taikinaa sähkövatkaimella tai yleiskoneella noin 3 minuuttia.
- Taikinasta tulee löysähköä.
- Voit jakaa taikinan esimerkiksi lusikalla leivinpaperoidulle pellille ja taputella sämpylät muotoonsa jauhotetuin tai öljytyin käsin.
- Peitä sämpylät liinalla ja anna niiden kohota lämpimässä paikassa noin 20 minuuttia.
- Paista 225 asteessa noin 15-20 minuuttia.
- Kun paistoaikaa on jäljellä viitisen minuuttia, lisää hieman cheddar-raastessa sämpylöiden päälle, näin juusto ei pala.
- Paista sämpylöitä vielä noin viisi minuuttia.