>

Sidor

maanantai 28. elokuuta 2017

Gluteenittomat Cheddarsämpylät


Ai että, uunituoreita sämpylöitä. Niihin pieni sipaus voita ja päälle siivu juustoa. Ei voi varmaankaan olla parempaa aamun aloitusta, kuin tämä.
Cheddar tuo mukavasti makua sämpylätaikinaan tehden niistä superhyviä!


Gluteenittomat Cheddarsämpylät:



- 25 g hiivaa
- 4 dl laktoositonta maitoa tai vettä
- 1rkl psylliumia
- 1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
- 1/4 tl suolaa
- 1 rkl siirappia
- 0,5 dl juoksevaa margariinia
- 1,5 dl Cheddar-raastetta
- 4,5 dl gluteenitonta jauhoseosta



- Lämmitä neste kädenlämpöiseksi. 
- Liuota hiiva nesteeseen. 
- Lisää psyllium ja kaurahiutaleet ja anna turvota noin 10 min.
- Sekoita joukkoon suola, siirappi, margariini ja juustoraaste. 
- Lisää jauhot vähitellen koko ajan sekoittaen. 
- Vaivaa taikinaa sähkövatkaimella tai yleiskoneella noin 3 minuuttia.
- Taikinasta tulee löysähköä.
- Voit jakaa taikinan esimerkiksi lusikalla leivinpaperoidulle pellille ja taputella sämpylät muotoonsa jauhotetuin tai öljytyin käsin. 
- Peitä sämpylät liinalla ja anna niiden kohota lämpimässä paikassa noin 20 minuuttia.
- Paista 225 asteessa noin 15-20 minuuttia.
- Kun paistoaikaa on jäljellä viitisen minuuttia, lisää hieman cheddar-raastessa sämpylöiden päälle, näin juusto ei pala.
- Paista sämpylöitä vielä noin viisi minuuttia.




2 kommenttia:

  1. Olen aina vähän ulalla kun reseptissä sanotaan "gluteenitonta jauhoseosta". Onko sinulla joku tietty valmis kaupan seos vai sekoitatko itse eri jauhoja? Lopputulos varmasti vaihtele jauhoista riippuen. t. Anni

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Anni, oman kokemuksen mukaan monelta löytyy joko tietty valmis jauhoseos, jota käyttävät joten mielelläni laitan ohjeisiin aina vain "gluteeniton jauhoseos", sillä muutoin tulee kommentteja että voiko käyttää sitä tai tätä merkkiä tuon tai tämän sijasta. :) Olet oikeassa, että riippuen sekoituksesta lopputulema vaihtelee. Minulla käytössä hieman milloin mikäkin valmis seos, mutta useimmin Semperin vaaleaa.

      Poista