>

Sidor

maanantai 21. elokuuta 2017

Lihapulla-Gnocchivuoka



Tässä hieman toisenlainen arkiruoka pottujen ja pastan tilalle.
Oikeastaan gnocchit ovat niiden välimuoto, sillä ne tehdään yleensä perunasta, kananmunista ja jauhoista.
Gnoccheja löytyy hyvin valmiina, mutta voit myös tehdä niitä itse -
tässä reseptissä käytin valmiita, koska ne olivat odotelleet testaamista jo liian pitkään.
Helppoa, hyvää ja nopeaa arkiruokaa olematta kuitenkaan tylsää!


Lihapulla-Gnocchivuoka:



Lihapullat:

- n.400g jauhelihaa
- suolaa & pippuria maun mukaan
- 1 tl yrttisekoitusta
(- 1 tl sipulijauhetta)


Kastike:

- n. 500g gnoccheja
- 500g tomaattimurskaa
- n. 2-3 dl vettä
- ripaus sokeria
- suolaa & pippuria maun mukaan
- yrttisekoitusta
(- 1 valkosipulin kynsi raasteena)
- ½ dl kermaa


Päälle:

- pallo mozzarellaa revittynä
- n. 1 dl parmesaania raasteena



- Valmista lihapullamassa sekoittamalla kaikki sen ainekset keskenään.
- Pyörittele massasta pullia uunivuokaan.
- Paista pullia 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
- Kaada tomaattimurska, gnocchit ja muut kastikkeen ainekset vuokaan.
- Sekoita.
- Revi päälle mozzarellaa ja ripota myös parmesaani kuorrutteeksi.
- Paista vuokaa vielä noin 30-35 minuuttia.







2 kommenttia:

  1. Onpa hauskan kuuloinen resepti! Jäin vain miettimään mistä löyty gluteenittomia gnoccheja?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa vaan Siiri! :) Omani olen ostanut Haaparannalta, Ruotsin puolelta. Muistaakseni olen jonkin citymarketin valikoimassa myös nähnyt pakastettuna, mutta nyt en ole varma. Gnocchit coi hyvin myös valmistaa itse, jos ei satu lähikaupasta näitä löytymään.

      Poista