>

Sidor

maanantai 14. elokuuta 2017

Lasagne & Gluteeniton Juustokastike


Minulta on monesti kysytty salaisuutta gluteenittomaan lasagneeni ja miten saisi tehtyä hyvän sekä gluteenittoman juustokastikkeen. Noh, tässä ratkaisu ongelmiinne.
Eipä lätistä tämän enempiä, vaan siirrytään ohjeen pariin.
Jos kaipaat ohjetta ihan tavalliseen, tai hieman erilaiseen lasagneen - kaikki blogin lasagnereseptit löytyvät klikkaamalla tästä.



Lasagne:



- 400g jauhelihaa
- 1 paketti lasagnelevyjä (gluteeniton)
- 1 rkl oliiviöljyä
- 2 tölkkiä kuorittuja tomaatteja + ½ tölkki vettä
- 1 rkl kuivattua oreganoa
- ½ tl chilihiutaleita
- 1 liemikuutio (gluteeniton)
- 1 tl hunajaa tai sokeria
- suolaa & pippuria maun mukaan
(- 1 sipuli + 1 valkosipulinkynsi)
- 2 porkkanaa
- ½ pienehkö kesäkurpitsa


Juustokastike:

- 2 rkl voita tai margariinia
- 2 rkl täysjyväriisijauhoa tai hienoa kaurajauhoa
- 4 - 5 dl maitoa
- suolaa ja pippuria maun mukaan
- muskottia maun mukaan
- n. 2 dl juustoraastetta
- parmesaania




- Laita uuni lämpiämään 200-asteiseksi.
- Aloita valmistamalla tomaattikastike.
- Silppua sipulit ja lisää öljyn kanssa pannulle.
- Kun sipulit ovat kuullottuneet, lisää pannulle jauheliha ruskistumaan.
- Pese ja kuori porkkanat, sekä huuhtaise kesäkurpitsa - raasta molemmat pannulle.
- Mausta suolalla, pippurilla, chilihiutaleilla, hunajalla ja liemikuutiolla.
- Lisää tölkkitomaatit sekä hieman vettä ja pieni tomaatteja kauhalla.
- Anna kastikkeen porista hetken aikaa.
- Valmista juustokastike: Sulata voi pienessä kattilassa, lisää joukkoon jauhot - kypsennä hetki.
- Lisää maito kokoajan sekoittaen, jotta ei synny paakkuja.
- Mausta muskotilla, suolalla ja valkopippurilla.
- Lisää kastikkeen joukkoon juustot tässä vaiheessa ja anna niiden sulaa kastikkeen sekaan, tai lisää ne vasta kokoamisvaiheessa kastikkeen päälle.
- Maista, tarvitseeko tomaattikastike lisää suolaisuutta tai makeutta.
- Jos ei, ala latoa lasagnea kokoon.
- Sivele vuuan pohjalle vajaa kauhallinen tomaattikastiketta.
- Laita seuraavaksi kerros lasagnelevyjä.
- Sitten jälleen tomaattikastiketta.
- Levitä juustokastiketta tomaattikastikkeen päälle.
- Taas kerros lasagnelevyjä.
- Jatka näin kunnes ainekset loppuvat, jätä kuitenkin kerros juustokastiketta päälimmäiseksi.
- Ripota kuorrutukseksi hieman mozzarellaa sekä parmesaania.
- Paista lasagnea noin tunnin verran uunin keskitasolla.
- Jos tuntuu, että juustokuorrute tummuu liikaa, voit peittää vuuan foliolla paiston aikana.
- Anna lasagnen vetäytyä noin kymmenen minuuttia ennen tarjoilua.



2 kommenttia:

  1. Herkullinen lasagne ohje. tää pitääkin kirjoittaa ylös sillä pari ystävääni on gluteiinittomalla ruokavaliolla ja välillä pähkäilen mitä tarjoilen kun tulevat käymään...tää maistuis taatusti kaikille :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos tästä reseptistä! Tehtiin viikonloppuna papulasagnelevyillä ja tuli tosi maukasta. :)

    VastaaPoista