>

Sidor

perjantai 18. elokuuta 2017

Mausteinen Paella


Pieni polte ei ole koskaan pahitteeksi, varsinkin jos kyseessä on paella.
Tässä yhdistyvät merenantimien ujo makeus, maukas riisi ja mausteinen chorizomakkara.
Loistavaa ruokaa vaikkapa isommallekin joukolle nautiskelijoita.



Mausteinen Paella:


- n. 400g maustamattomia broilerin suikaleita
- 1 rkl öljyä
- Chorizo-makkaraa maun mukaan
- (1 sipuli)
- (2-3valkosipulinkynttä)
- 2 dl riisiä
- 2 rkl tomaattipyreetä
- ripaus sokeria tai hieman hunajaa
- 1tl paprikajauhetta
- 1 tl currya
- suolaa ja pippuria maun mukaan
- 4 - 5 dl vettä
- 1 kanaliemikuutio (gluteeniton)
- 1 paprika
- n. 100g suuria katkarapuja (pakaste)
- n. 100g  simpukoita (esikeitettyjä pakasteesta)
- 1 punainen chili ,tai maun mukaan



- Ruskista broilerisuikaleet pannulla.
- Mausta suolalla ja pippurilla.
- Sekoita joukkoon sipulikuutiot, hienonnetut valkosipulinkynnet, chorizoviipaleet ja riisi, joka saa kuullottua läpikuultavaksi.
- Mausta seos tomaattipyreellä, paprikalla, currylla, hunajalla ja pippurilla. 
- Kaada sekaan vesi. 
- Lisää liemikuutio. 
- Hauduta kannen alla noin 15-20 minuuttia, kunnes riisi on melkein kypsää.
- Sekoita suikaloitu paprika sekä halkaistu ja hienonnettu chili ruoan joukkoon. 
- Hauduta paellaa vielä noin 5 minuuttia. 
- Lisää aivan lopuksi katkaravut ja simpukat. 
- Kuumenna ja tarkista maku.
- Koristele sitruunalla ja persiljalla. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti