Murukastike, tai ruskea jauhelihakastike on melkoisen perinteistä kotiruokaa, mutta mitäs jos et voikaan tehdä ruskeaa kastiketta ruskistetuista vehnäjauhoista?
Noh, väittäisin että näin teet ainakin yhtä hyvän kastikkeen gluteenittomasti - salaisuus on hienoissa kaurajauhoissa.
Kokeile, jos et usko...tai kokeile, vaikka uskoisitkin.
Gluteeniton Murukastike:
- 400g naudan jauhelihaa
- tilkka öljyä
- 1 pienehkö sipuli
- 4 rkl hienoja kaurajauhoja (gluteeniton)
- sen verran vettä, että saat haluamasi koostumuksen kastikkeeseen
- 1-1,5 lihaliemikuutiota (gluteeniton)
- 3 rkl ketsuppia
(- 1 tl sinappia)
- suolaa & pippuria maun mukaan
- Silppua sipuli ja kuullota öljytilkassa pannulla.
- Lisää pannulle seuraksi jauheliha.
- Mausta jauheliha liemikuutiolla, suolalla ja pippurilla.
- Ripottele ruskistuneen jauhelihan päälle jauhot ja kääntele hetki, jotta jauhot kypsyvät.
- Kiehauta vettä vedekeittimessä ja mittaa pannulle ensin muutama desi samalla sekoittaen.
- Jos kastike vaikuttaa liian paksulta, lisää vettä.
- Mausta kastike sinapilla, ketsupilla, suolalla ja pippurilla.
- Tarkista maku ja lisää tarvittaessa makeutta tai suolaisuutta.
- Tarjoa tuppipottujen, perunamuussin taikka vaikka gluteenittoman makaroonin kanssa.