>

Sidor

keskiviikko 18. toukokuuta 2016

Riisipiirakat Lohitahnalla


Moilas Oy haastoi ruokabloggaajia tuunaamaan uudella reseptillä tehtyjä riisipiirakoitaan, ja minähän toki tästä innostuneena aloin heti pyöritellä erilaisia täytevaihtoehtoja päässäni. 
Meillä riisipiirakoita on syöty eniten munavoin kanssa, mutta juhlissa riisipiirakoiden päälle päätyi useasti kylmäsavulohta. Kuinka saisinkaan lohesta vielä juhlavamman täytteen? Noh, tässäpä tämä - tuorejuustoa, kermaa, tilliä, sitruunaa ja lohta....sekä mausteita tietty.
Maistui oikein kesäiseltä ja juhlavalta, nam.


Riisipiirakat Lohitahnalla:

(täyte riittää viiteen Moilas gluteenittomaan riisipiirakkaan)



- 1 pussi Moilas Gluten Free Riisipiirakoita (pakaste)


- 150g kylmäsavulohta
- 100g tuorejuustoa (esimerkiksi yrtti)
- 1 dl vispikermaa
- kourallinen tuoretta tilliä
- loraus sitruunamehua + hieman raastettua kuorta (luomu)
- suolaa & pippuria maun mukaan
- ½ tl juoksevaa hunajaa



- Ota piirakat sulamaan noin tunti ennen paistamista.
- Paista sulat piirakat 225-asteisessa uunissa noin 5-7 minuuttia.
- Valele paistetut piirakat voilla tai öljyllä.
- Anna piirakoiden hieman jäähtyä.
- Notkista tahnan tuorejuusto kulhossa.
- Pilko lohi pieniksi paloiksi ja sekoita palaset tuorejuuston joukkoon.
- Lisää massaan silputtu tilli, sitruunan mehu ja kuori, sekä muut mausteet.
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä muun massan sekaan.
- Tarkista maku.
- Laita lohitahna pursotinpussiin ja pursota tahnaa haluamallasi tavalla piirakoiden päälle.
- Raasta päälle vielä hieman sitruunan kuorta ja koristele muutamalla tillinoksalla.
- Voit halutessasi tehdä tahnan jo edellisenä päivänä kylmään maustumaan.



* Lohitahna sopii hyvin myös kerrosleipien, voileipäkakkujen, ruisnappien tai -sipsien täytteeksi.



Voit myös käydä äänestämässä tuunattuja piirakoitani parhaimmiksi tässä kisassa :) Klikkaa itsesi äänestämään TÄSTÄ.

3 kommenttia: