>

Sidor

torstai 26. toukokuuta 2016

Gluteeniton Murukastike



Murukastike, tai ruskea jauhelihakastike on melkoisen perinteistä kotiruokaa, mutta mitäs jos et voikaan tehdä ruskeaa kastiketta ruskistetuista vehnäjauhoista?
Noh, väittäisin että näin teet ainakin yhtä hyvän kastikkeen gluteenittomasti - salaisuus on hienoissa kaurajauhoissa. 

Kokeile, jos et usko...tai kokeile, vaikka uskoisitkin. 



Gluteeniton Murukastike:


- 400g naudan jauhelihaa
- tilkka öljyä
- 1 pienehkö sipuli
- 4 rkl hienoja kaurajauhoja (gluteeniton)
- sen verran vettä, että saat haluamasi koostumuksen kastikkeeseen
- 1-1,5 lihaliemikuutiota (gluteeniton)
- 3 rkl ketsuppia
(- 1 tl sinappia)
- suolaa & pippuria maun mukaan


- Silppua sipuli ja kuullota öljytilkassa pannulla.
- Lisää pannulle seuraksi jauheliha.
- Mausta jauheliha liemikuutiolla, suolalla ja pippurilla.
- Ripottele ruskistuneen jauhelihan päälle jauhot ja kääntele hetki, jotta jauhot kypsyvät.
- Kiehauta vettä vedekeittimessä ja mittaa pannulle ensin muutama desi samalla sekoittaen.
- Jos kastike vaikuttaa liian paksulta, lisää vettä.
- Mausta kastike sinapilla, ketsupilla, suolalla ja pippurilla.
- Tarkista maku ja lisää tarvittaessa makeutta tai suolaisuutta.
- Tarjoa tuppipottujen, perunamuussin taikka vaikka gluteenittoman makaroonin kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti