>

Sidor

perjantai 13. toukokuuta 2016

Punainen Tomaattileipä (Gluteeniton)


Vaikka ruokavaliosi olisikin gluteeniton, ei kannata pelätä oman leivän leipomista, sillä se on helppoa. Varsinkin tämä leipä on todella simppeli versio vaivaamattomasta pataleivästä.
Väriä ja hieman makua tomaattimehusta, sekä sattumiksi aurinkokuivattuja tomaatteja suikaleina.


Punainen Tomaattileipä (Gluteeniton):


- 4 dl tomaattimehua
- 1,5 tl psylliumia
- 1 tl suolaa
- 2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
- 4 dl gluteenitonta jauhoseosta
- 1 tl kuivahiivaa
- 1 rkl oliiviöljyä tai öljyä aurinkokuivattujen tomaattien purkista
- ½ dl aurinkokuivattuja tomaatteja pieneksi pilkottuna



- Lämmitä tomaattimehu mikrossa noin kädenlämpöiseksi.
- Lisää sekaan psyllium, anna turvota viitisen minuuttia.
- Sekoita mukaan hiiva, suola ja kaurahiutaleet.
- Kaada joukkoon gluteenittomat jauhot, öljy sekä tomaatin palaset.
- Sekoita tasaiseksi taikinaksi, mutta älä vaivaa.
- Peitä taikinakulho kelmulla ja leivinliinalla.
- Jätä taikina tekeytymään huoneenlämpöön 12 tunniksi.
- Taikinan tekeydyttyä, ota esille n. 20cm halkaisijaltaan oleva uunivuoka ja laita se uuniin tyhjänä.
- Lämmitä uuni 200-asteeseen.
- Ripota kuuman vuuan pohjalle hieman gluteenittomia kaurahiutaleita ja kippaa leipätaikina vuokaan.
- Ripota kaurahiutaleita ja jauhoja myös hieman leivän päälle.
- Peitä vuoka foliolla ja paista leipää 30 minuuttia.
- Poista folio ja paista vielä 20-30 minuuttia, kunnes leivän kuori on rapea ja sisus kypsä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti