>

Sidor

tiistai 2. tammikuuta 2018

Keltainen Kanakeitto


Ah, tämä keitto kyllä pelastaa kolean arkipäivän.
Keltainen väri on yksi lemppareitani ja varsinkin kanakeitosta on helppo saada keltaiseen värimaailmaan sopiva erilaisilla kellertävillä aineksilla ja mausteilla.
Piristytään siis kanakeittolautasen äärellä!


Keltainen Kanakeitto:


- 500g perunasuikaleita (tai peruna-sipuli)
- 400g broilerin paitsileikettä tai suikaleita
- 4 porkkanaa
- 1 keltainen paprika
- 1 rkl currya
- 1 tl paprikajauhetta
- suolaa & pippuria maun mukaan
- 4 rkl kanafondia tai 1-2 liemikuutiota (gluteeniton)
- 1 tl kuivattuja yrttejä, esim rakuuna tai oregano
- n. 1 litra vettä


- Paista kanat öljytilkassa pannulla.
- Mausta suolalla, pippurilla, yrteillä, currylla sekä paprikalla.
- Kiehauta vesi kattilassa.
- Lisää fondi ja kuoritut sekä lanteiksi leikatut porkkanat.
- Anna keiton kiehua noin 5-10 minuuttia.
- Pilko paprikat ja lisää keiton joukkoon.
- Lisää myös kanapalat sekä perunasuikaleet.
- Keitä, kunnes porkkanat ovat pehmenneet.
- Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita tai suolaa.




2 kommenttia:

  1. Kanakeitot on mun lemppareita!
    Omia suosikkeja ovat kermainen ja thai-sävytteinen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kanakeitolla ei voi kyllä epäonnistua! :D Omia suosikkeja ovat myös kermainen ja nuudeli-kanakeitto. :)

      Poista