>

Sidor

perjantai 8. toukokuuta 2015

Mausteinen Kasvis-Linssicurry


Kun aurinko ei vielä lämmitä tarpeeksi, on lämpöä etsittävä jostain muualta, kuten vaikkapa tästä mausteisesta kasviksia ja linssejä sisältävästä currysta. Tämä helppo ja maukas annos sai ainakin hymyn minun huulilleni - mitenkäs sinun käy?


Mausteinen Kasvis-Linssicurry:

( neljälle )

- 2,5 dl punaisia linssejä
- 2 rkl öljyä
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 tomaattia
- 1 pienehkö kesäkurpitsa
- 2 keskikokoista perunaa
- 1 tölkki tomaattimurskaa + 1-2dl vettä
- 1 tölkki (400g) kookosmaitoa
- noin 3cm pala inkivääriä
- 2 tl kurkumaa
- 8 currylehteä
- ½ tl kuminansiemeniä
- 1 tl juustokuminaa
- 1 tl kuivattua korianteria
- 1-2 tl chilihiutaleita (+ tuoretta chiliä)
- 2 tl curryjauhetta
- 2 tl garam masalaa
- haluamaasi makeutusta; sokeria, hunajaa tai vaikka kookosnektaria
- suolaa ja pippuria

Lisäksi: riisiä tai naan-leipää




- Huuhtele ja valuta linssit.
- Silppua sipuli ja valkosipuli  ja raasta inkivääri - kuullota näitä hetki öljyssä pannulla.
- Leikkaa kuoritut perunat, tomaatit ja kesäkurpitsa paloiksi.
- Lisää pannulle mausteet ja perään leikotut kasvikset.
- Pyörittele hetki mausteissa.
- Lisää pannulle kookosmaito, tomaattimurska ja liraus vettä.
- Anna porista noin 20 minuuttia, ennenkuin lisäät linssit.
- Maista tässä välissä ja lisää makeutus, suola ja pippuri.
- Porisuta vielä noin kymmenen minuuttia, kunnes linssit ja perunat ovat kypsiä.
- Tarkista maku vielä lopuksi ja tarjoa keitetyn basmatiriisin tai naan-leivän kanssa.
- Lisää halutessasi luraus jugurttia viilentämään chilin potkua, josset sitä kovasti kestä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti