>

Sidor

maanantai 4. toukokuuta 2015

Sitruunainen Lohipasta


Ostin jokin aika sitten kokonaisen lohenvonkaleen ja osa siitä päätyi nyt siis tällaiseen simppeliin ja sitruunaiseen lohipastaan. Lohen palat ovat tässä pastassa pientä silppua, sillä irroittelin tarvittavan määrän kalaa keskiruodosta fileoinnin jälkeen. 
(Jos siis ihmettelitte että missä ihmeessä tuossa kuvassa se lohi muka on :D Mutta, menen siis "käytetään kaikki"-mentaliteetilla.)
 Maustoin pastaa hieman chilillä, kuitenkin vain sen verran, että annos saa pientä lämpöä ja kala kuitenkin maistuu mukavasti.


 Sitruunainen Lohipasta:

(kahdelle)


- 200g tuorepastaa
- n. 100g lohta paloina
- ½ mieto chili
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 tl sitruunapippuria
- ½ tl paprikajauhetta
- 1/4 tl sipulijauhetta
- 2 dl kuohu- tai ruokakermaa
- 2 rkl tuorejuustoa tai creme fraichea
- ripaus kuivattua tilliä
- suolaa
- luraus hunajaa



- Laita pasta keittymään suolattuun veteen.
- Silppua chili ja lämmitä sitä öljyssä pannulla hetki ( varo kuitenkin polttamasta)
- Lisää pannulle lohipalat ja paista nopeasti, älä kuitenkaan kypsäksi asti.
- Kaada heti perään sitruunamehu, kerma ja tuorejuusto.
- Mausta.
- Lämmitä kastiketta hetki ja tarkista maku.
- Koeta olla nopea kastikkeen kanssa, jotta kala ei kypsy liikaa.
- Valuta pasta ja lisää tilkka öljyä pastan sekaan.
- Annostele pastaa ja kastiketta lautasille.
- Koristele vaikkapa sitruunalohkoilla ja chilirinkuloilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti