>

Sidor

torstai 9. huhtikuuta 2015

Hirviragu


Saimme kotiinviemisiksi pääsiäisreissun jälkeen köntin hirvenjauhelihaa. Tämän jauhelihanhan voi upottaa lähes mihinkä vain ruokaan, jossa käyttäisit "normaalia" jauhelihaa, maku vain on riistaisempi ja rasvaa on vähemmän. Pienen mietinnän, ja kaappien katsastuksen, jälkeen päädyin kokeilemaan hirviragua, joka hienosta nimestään huolimatta on lähinnä vain pitkään hauduteltu ja rikas pastakastike. Sitten kokkaamaan!


Hirviragu:


- 500g hirvenjauhelihaa
- oliiviöljyä
- 1 sipuli
- 1 porkkana
- 2 valkosipulin kynttä
- 3 siivua pekonia
- 1 tölkki tomaattimurskaa
- 2 tl tomaattipyrettä
- ripaus sokeria
- suolaa
- pippuria
- ½ tl savupaprikajauhetta
- 1 tl rakuunaa
- 1 tl timjamia
- 1 dl vettä, puna- tai valkoviiniä (voit käyttää myös maitoa, jos haluat pehmentää kastikkeen makua)


- Silppua sipulit ja porkkana pieniksi kuutioiksi ja paloittele pekonisiivut.
- Kuumenna pannulla oliiviöljy ja lisää siihen porkkana, sipulit ja pekoni - kuullota, kunnes sipuli on läpikuultavaa.
- Lisää joukkoon hirvenjauheliha ja ruskista.
- Kippaa joukkoon listan mausteet.
- Kaada nyt joukkoon vielä tomaattimurska, -pyre ja haluamasi neste.
- Voit halutessasi siirtää kastikkeen kannelliseen uunipataan ja siirtää sitten uuniin hautumaan 160-asteiseen uuniin noin pariksi tunniksi.
- Jos et omista pataa, voit myös hauduttaa kastikkeen pannulla miedolla lämmöllä (mielellään kannella peitettynä) noin kaksi tuntia.
- Tarjoa parmesaanin ja pappardelle- tai pennepastan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti