>

Sidor

maanantai 24. joulukuuta 2018

Puolukkatäytekakku (Gluteeniton)



Puolukka on nyt kyllä loistanut tämän vuoden jouluisissa resepteissä, mutta haitanneeko tuo mitään.
Tämä kakku sai osakseen paljon kehuja ja tässä resepti kyseiseen herkkuun.
Ihanaa joulua ja muistakaa nauttia sekä rentoutua! ♥


Puolukkatäytekakku:




Kakkupohja:


- 280g munia
- 196g sokeria
- 196g Sunnuntain gluteenitonta jauhoseosta
- n. 0,5 tl leivinjauhetta





Puolukkamousse:


- 4dl vispikermaa
- 200g maustamatonta tuorejuustoa
- 200g creme fraichea
- 3,5 dl puolukoita
- n. 1 dl sokeria tai maun mukaan
- 2 tl vaniljatahnaa
- 6 liivatetta
- n. 0,4 dl karpalo- tai puolukkamehua




Päälle:


-2 dl vispikermaa
- 0,5-1 rasia vaniljatuorejuustoa
- mieleisiäsi koristeita

- Vuoraa irtopohjavuuan pohja leivinpaperilla.
- Voitele vuuan reunat.
- Kuumenna uuni 175-asteiseksi.
- Punnitse munat ja sokeri vatkauskulhoon.
- Vatkaa todella kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi.
- Siivilöi vaahdon joukkoon jauhot ja leivinjauhe.
- Kääntele varovasti sekaisin.
- Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua uunin alimmalla tasolla noin 30-45 minuuttia tai kunnes se on kypsä.
- Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.
- Anna kakun jäähtyä kokonaan ja leikkaa se sitten kolmeen kerrokseen.
- Kakusta tulee melko korkea moussen ansiosta, joten nyt kannattaa reunustaa irtopohjavuokasi korkealla reunakalvolla tai leivinpaperilla.
- Aseta vuokaan pohjakerros ja kostuta se mielesi mukaan, älä kuitenkaan liikaa.
- Laita täytteen liivatteet likoamaan kylmään veteen.
- Aja puolukat sauvasekoittimella soseeksi vaniljatahnan kanssa.
- Sekoita soseen joukkoon sokeri, creme fraiche ja tuorejuusto.
- Surauta sekaisin ja sekoittele, kunnes sokeri sulaa seokseen.
- Vatkaa kerma vaahdoksi.
- Liuota liivatteet kuumaan karpalomehuun - anna jäähtyä hetkisen.
- Kaada liivate ohuena nauhana puolukkaseoksen joukkoon.
- Kääntele kerma täytteeseen.
- Käytä puolet täytteestä ensimmäiseen väliin ja toinen puolikas seuraavaan.
- Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia tai mieluiten seuraavaan päivään saakka.
- Vatkaa kuorrutetta varten vispikerma ja notkista vaniljatuorejuusto.
- Sekoita keskenään tasaiseksi.
- Päällystä kakku joko ohuelti kuorrutteella tai pursota mieleiseksesi.
- Koristele haluamallasi tavalla, esimerkiksi havuilla, pipareilla ja puolukoilla.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti