>

Sidor

maanantai 10. joulukuuta 2018

Mehevä Puolukkatosca (Gluteeniton)



Puolukkaisia reseptejä pukkaa, mutta koittakaa kestää sillä minä r-a-k-a-s-t-a-n puolukoita kaikenlaisissa makeissa jutuissa. Ihanan kirpakoita.
Tässä toscassa puolukka saa kaverikseen mahtavan mehevän pohjan ja maistuvaa mantelia. Nam!


Mehevä Puolukkatosca (Gluteeniton):

(pellillinen)



Taikina:

- 200g pehmeää voita
- 4,5 dl sokeria
- 4 kananmunaa
- 6 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
- 2 tl leivinjauhetta
- vajaa 1 tl suolaa
- 4 tl vaniljasokeria
- 2 dl maitoa
- ½ tl kardemummaa
- 4 dl puolukoita


Tosca:

- 100g voita
- 150g mantelilastuja
- 2 dl sokeria
- 2 rkl gluteenitonta jauhoseosta
- 1 dl kuohukermaa


-Vaahdota pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti sekoittaen.
- Yhdistä kuivat aineet.
- Lisää kuivat aineet ja maito muutamassa erässä vaahdon joukkoon.
- Kaada taikina leivinpaperoidulle pellille.
- Tasoita ja levitä pinnalle puolukat.
- Paista 175-asteisessa uunissa noin 35-40 minuuttia.
- Valmista paiston aikana päällinen.
- Sekoita toscan ainekset kattilassa.
- Kuumenna miedolla lämmöllä kunnes seos on tasaista ja se kiehahtaa.
- Kaada kuuma seos piirakan päälle ja paista vielä 15-20 minuuttia, kunnes tosca on saanut kauniin värin.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti