Wilhelmiinat ovat yksiä lempparikeksejäni ja niin helppoja vielä tehdäkin!
Kun piparit alkavat kyllästyttää, on käännyttävä toisenlaisiin makuihin, ja tässä tapauksessa vastauksena on lakritsi.
Lakritsaiset Wilhelmiinat:
- 200 g margariinia tai voita
- 1 kananmunan keltuainen
- 1 dl sokeria
- 2 rkl muscovadosiirappia
- 1 rkl vaniljatahnaa
- 1 rkl lakritsijauhetta
- n. 20g gluteenittomia lakuja pienittynä
- 1/2 tl psylliumia
- 3 dl riisijauhoja
- 2 dl tapiokatärkkelystä
- 1 tl ruokasoodaa
- Vaahdota margariini, siirappi ja sokeri.
- Sekoita kuivat aineet.
- Lisää vaahdon joukkoon keltuainen ja vaniljatahna.
- Sekoita hyvin.
- Lisää kuivat aineet muutamassa osassa.
- Lisää lopuksi sattumiksi gluteenittomat lakupalat.
- Sekoita hyvin.
- Taikinan pitäisi nyt olla melko paksua, mutta hieman tarttuvaa.
- Ripottele taikinan päälle riisijauhoja.
- Muotoile taikinasta pötkö ja jaa se 3-4 osaan.
- Muovaa osista pitkulaisia tankoja.
- Laita tangot leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.
- Jätä tankojen väliin hyvin tilaa, sillä keksit leviävät pellillä.
- Paista +200 C uunissa noin 10 minuuttia, tai kunnes keksit ovat kypsiä ja niissä on kaunis väri.
- Varo, ettet polta keksitankoja!
- Leikkaa tangot viistottain kekseiksi vielä lämpimänä.
- Jäähdytä keksit kunnolla ennen syömistä, niin ne eivät murene.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti