>

Sidor

maanantai 5. helmikuuta 2018

Juustoinen Savuporokiusaus (Gluteeniton)







Savuporo on ollut lapsuudesta saakka mieheni "lohturuokaa", jota hän on saanut ollessaan sairaana tai muutoin vain allapäin. Meillä ei tarvitse kyllä keksiä tekosyitä poron nauttimiselle, vaan siitä tehdään ruokaa silloin kun sitä tekee mieli. 
Tosin veikkaan, että kyllä tämä silti miehen mieltä piristi!
Kokeile myös tätä Lapin Emännän Porokiusausta.


Juustoinen Savuporokiusaus:


- 1kg perunasuikaleita, tai peruna-sipulisekoitusta
- 1 pussi kylmäsavuporoa rouheena (150g)
- n. 300g cheddarjuustoa raasteena tai napuina
- 4 dl kermaa
- juustoraastetta
- pippuria & suolaa maun mukaan
- 1½ tl kuivattua timjamia
- ½ rasiaa tuorejuustoa (esim. kanttarelli, savuporo tai pippuri)


- Kaada perunasuikaleet ja savupororouhe uunivuokaan.
- Mausta suolalla ja pippurilla.
- Sekoita cheddar joukkoon.
- Lämmitä kerma mikrossa ja lisää tuorejuusto kerman sekaan.
- Sekoita, kunnes tuorejuusto on liuennut kunnolla.
- Kaada kermaseos vuokaan.
- Kuorruta kiusaus juustoraasteella.
- Paista kiusausta 200-asteisessa uunissa noin 1,5 tuntia.
- Voit peittää vuuan foliolla paiston aikana, jos tuntuu että pinta alkaa tummua liikaa.
- Tarjoa puolukoiden kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti