>

Sidor

perjantai 9. helmikuuta 2018

Suklaiset Laskiaispullat (Gluteeniton)






Mitkä ovat sellaisia leivonnaisia, joita te odotatte näin kevään korvilla eniten?
Onko se Runebergin tortut, vai kenties ihanat laskiaispullat?
Olipa se sitten mikä tahansa, niin suosittelen kokeilemaan näitä pullia....ehkä hieman liian hyviä näistä jopa saattoi tulla.
Tämä ohje on gluteeniton, mutta voit tehdä suklaiset pullasi myös tavallisella taikinalla ja näillä herkullisilla täytteillä.
Vadelmahillo sopii mainiosti suklaisiin pulliin antaen hieman makeutta ja raikkautta.
Nam! Näitä syö mielellään pakkasessa kipristelyn jälkeen kaakaon kaverina.



Suklaiset Laskiaispullat:

(n. 10 pullaa)


Taikina:

- 3 dl täysmaitoa
- 25 g hiivaa
- 2 tl psylliumia
- ½ tl suolaa
- 1 dl sokeria
- 2 rkl vaniljasokeria
- 1 rkl kardemummaa
- 1 kananmuna
- 7-8 dl hienoa gluteenitonta jauhoseosta
- ½ tl ksantaania
- 100g pehmeää voita
- 2 tl kaakaojauhetta

- 1 kananmuna voiteluun


Täyte:

- 4 dl vispikermaa
- 1 rkl kaakaojauhetta
- tomusokeria maun mukaan
- vadelmahilloa
- sulatettua suklaata



- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi.
- Liuota hiiva maidon joukkoon.
- Lisää sekaan psyllium ja anna sen turvota noin viitisen minuuttia.
- Sekoita joukkoon suola, sokeri, vaniljasokeri ja kardemumma.
- Ripota ksantaani jauhojen sekaan ja lisää noin puolet jauhoista taikinan sekaan kokoajan vaivaten.
- Lisää pehmeä voi ja loput jauhot.
- Vaivaa taikinaa voimakkaasti vielä muutama minuutti. (Yleiskoneella tai käsivatkaimen taikinakoukuilla)
- Älä kohota taikinaa tässä vaiheessa, vaan muotoile taikinasta pötkö ja leikkaa se 14:sta osaan.
- Pyörittele palasista pullia pellille.
- Kohota pullia liinan alla lämpimässä paikassa noin puoli tuntia.
- Voitele pullat kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria.
- Paista pullia 200-asteisessa uunissa noin 20-25 minuuttia tai kunnes pullat ovat hieman ruskettuneet.
- Leikkaa jäähtyneistä pullista lakit irti.
- Vatkaa kerma vaahdoksi, makeuta makusi mukaan ja sekoita joukkoon kaakaojauhe.
- Täytä pullat vadelmahillolla, kermavaahdolla ja valuta lopuksi päälle sulatettua suklaata.





2 kommenttia:

  1. Onpas mehevät pullat. Hyvin onnistuneet gluteenittomasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! :) Nämä kyllä maistuivat oikein hyviltä.

      Poista