>

Sidor

torstai 1. helmikuuta 2018

Täytetyt Perunankuoret Pekonilla



Tässä varsinaista viikonloppuruokaa - ehkäpä passeleinta lauantaihin.
Täytetyt perunankuoret maistuivat mahtavilta ja niihin tuli melkein jopa himo.
Tällainen perunan ja pekonin liitto on se klassisin, mutta täytteitä voi vaihdella mielensä mukaan. Ehkä ensi kerralla koetan lohta täytteeksi.


Täytetyt Perunankuoret Pekonilla:


- n. 10 isohkoa perunaa (esim Rosamunda)
- öljyä
- 100 g maustettua tuorejuustoa
( - sinihomejuustoa maun mukaan)
- 1-2 pakettia pekonikuutioita
- 1 tl kuivattuja yrttejä makusi mukaan
- juustoraastetta
- suolaa & pippuria


- Pese ja pistele perunat haarukalla.
- Öljyä jokainen peruna ja aseta ne leivinpaperin päälle pellille.
- Paista perunoita 200-asteessa noin tunnin verran.
- Paista pekonikuutiot pannulla rapeiksi.
- Halkaise perunat ja koverra sisustat varovasti kulhoon.
- Varo rikkomasta kuoria.
- Sekoita kulhossa keskenään perunoiden sisustat, tuorejuusto, yrtit, suola, pippuri ja pekonikuutiot.
- Täytä kuoret massalla.
- Ripottele päälle juustoraastetta.
- Paista perunoita täytteineen vielä noin 10-15 minuuttia.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti