>

Sidor

torstai 7. joulukuuta 2017

Luukku 7: Gluteenittomat Piparipullat




Pehmeä pulla sulautuu ihanaan piparien makuun myös gluteenittomasti.
Oiva kaveri esimerkiksi glögikupposen seuraksi jouluhulinan lomassa.



Gluteenittomat Piparipullat:



Pullataikina:


- 3 dl maitoa/vettä
- ½ palaa hiivaa
- 2 tl psylliumia
- 1 tl suolaa
- 1 dl sokeria
- 1 kananmuna
- ½ rkl kardemummaa
- 7-8 dl hienoa jauhoseosta (esim Semper)
- ½ tl ksantaania
- 100g pehmeää voita


Täyte:

- 100 g voita (pehmeää)
- ½ dl hienoa sokeria
- ½ rkl piparkakkumaustetta
- 75 g gluteenittomia pipareita



- Lämmitä neste ja liuota hiiva siihen.
- Lisää joukkoon psyllium ja anna sen turvota hetki.
- Sekoita taikinaan suola, sokeri, kananmuna ja kaardemumma. 
- Sekoita ksantaani jauhoihin ja lisää reilut puolet jauhoista taikinaan koko ajan vaivaten.
- Lisää pehmeä voi ja loput jauhot. 
- Vaivaa taikinaa koneella vielä noin 3-5 minuuttia voimakkaasti. 
- Älä kohota taikinaa, vaan leivo siitä heti pullia. 
- Kaulitse taikina jauhotetulla pöydällä suorakaiteen muotoiseksi levyksi.
- Levitä voi veitsellä tasaiseksi kerrokseksi.
- Sekoita kulhossa keskenään sokeri, piparkakkumauste sekä murustellut gluteenittomat piparkakut.
- Levitä seos voikerroksen päälle.
- Rullaa taikinalevy tiiviiksi rullaksi.
- Leikkaa rullasta n. 3 cm paksuisia kiekkoja.
- Asettele pullat pullavuokiin.
- Kohota pullia lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia. 
- Voitele pullat kananmunalla.
- Paista 225-asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia tai kunnes pullat ovat saaneet kauniin värin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti