>

Sidor

perjantai 8. joulukuuta 2017

Luukku8: Savuporokeitto (Gluteeniton)



Keitto lämmittää mukavasti pakkasessa tarpomisen jälkeen.
Savuporo on ollut pienestä saakka ukontekeleeni herkkua, joten ei ollut yllätys että hän tästäkin keitosta tykkäsi -  toivottavasti tykkäätte tekin!


Savuporokeitto:

(- 1 iso sipuli)
- 2 rkl voita tai ruokaöljyä
- 3 rkl gluteenitonta jauhoseosta
- 6 dl kevytmaitoa
- 200 g pippurituorejuustoa
- 3 dl kasvislientä
- 150 g kylmäsavupororouhetta
- ½ tl kuivattua timjamia
- suolaa maun mukaan
- 2 dl ruokakermaa
- lisäksi leipäjuustoa


- Kuori sipuli ja hienonna se.
- Kuumenna rasva kattilassa, lisää kattilaan sipuli.
- Kuullota hetki. 
- Kääntele jauhot sipulin joukkoon. 
- Lisää kattilaan maito kokoajan sekoittaen.
- Lisää seuraavaksi tuorejuusto sekä kasvisliemi ja sekoita. 
- Anna keiton hautua miedolla lämmöllä noin 15 minuutin ajan.
- Lisää kylmäsavupororouhe keiton joukkoon ja mausta keitto timjamilla sekä halutessasi ripauksella suolaa. 
- Sekoita keittoon vielä ruokakerma.
- Tarjoile keiton kera halutessasi vaikkapa leipäjuustoa ja viimeistele annokset tuoreilla hienonnetuilla yrteillä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti