>

Sidor

keskiviikko 6. joulukuuta 2017

Luukku 6: Suomi 100 -kääretorttuleivokset



Hyvää itsenäisyyspäivää ja hyvää syntymäpäivää 100-vuotias Suomi!
Tässähän tämä päivä menee tutulla kaavalla Tuntemattoman Sotilaan ja Linnanjuhlien merkeissä - kahvitteluja unohtamatta.
Sinivalkoinen kääretorttu kruunaa itsenäisyyspäivän, makuina tuttua ja turvallista mustikkaa sekä ihanan makeaa valkosuklaata.



Suomi 100 -kääretorttuleivokset:


Pohja:

- 4 kananmunaa 
- 1,5 dl sokeria
- 1 dl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljatahnaa
elintarvikevärejä


Täyte:

- 1,5dl mustikkahilloa (tai 2 dl pakastemustikoita)
- 300g tuorejuustoa
- 100g valkosuklaata
- ½-1 dl sokeria
- 1 liivatelehti
- 1 rkl marjamehua


Päälle:

-kermavaahtoa
-hopeakuulia tai muita koristuksia
- mustikoita
-valkosuklaata




- Sekoita taikinan perunajauhot ja leivinjauhe keskenään. 
- Vatkaa sokeri ja kananmunat vaahdoksi.
- Sekoita perunajauhot ja leivinjauhe taikinan joukkoon.
- Ota pieni osa taikinasta toiseen kulhoon ja sekoita siihen sinistä elintarvikeväriä.
- Pursota sinisellä taikinalla kuvioita leivinpaperin päälle pellille.
- Paista kuvioita 175-asteisessa uunissa minuutin verran.
- Levitä loppu taikina pellille kuvion päälle.
- Paista uunissa 175 asteessa noin 10-12 minuutin ajan, tai kunnes kääretorttu on kypsä. 
- Kumoa valmis kääretorttupohja leivinpaperin päälle ja irroita leivinpaperi pohjasta. 
- Anna pohjan hetki jäähtyä ja käännä se ympäri, kuvapuoli alaspäin.
- Laita liivatelehti likoamaan kylmään veteen.
- Sekoita tuorejuusto, sula valkosuklaa ja mustikkahillo keskenään.
- Lisää makusi mukaan sokeria.
- Kiehauta marjamehu ja liota liivalelehti siihen.
- Sekoita tasaiseksi.
- Levitä täytettä torttupohjan päälle.
- Rullaa torttu tiukaksi paketiksi.
- Nosta kääretorttu kylmään tekeytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
- Leikkaa kääretortusta paloja ja koristele mielesi mukaan esimerkiksi kermavaahdolla ja erilaisilla nonparelleilla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti