>

Sidor

perjantai 29. syyskuuta 2017

Mehevä Puolukkapiirakka (Gluteeniton)






Syksy on ihanaa aikaa metsänantimien kannalta. Erilaiset marjat sekä sienet odottelevat poimijoitaan innokkaasti metsän siimeksessä.
Kävimme mammani kanssa keräämässä hieman puolukoita piirakkaa varten, ja tällainen herkku siitä sitten syntyi.
Tarjosin tätä piirakkaa synttärikahveillani vaniljajäätelön sekä kinuskikastikkeen kanssa, ja hyvin tuntui uppoavan sekä pienille, että isoille herkkusuille.



Mehevä Puolukkapiirakka (Gluteeniton)

(pellillinen)


Muruseos:

- 3 dl gluteenittomia kaurajauhoja
- 7 dl perunajauhoja
- 1 rkl psylliumia
- 3 dl sokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl soodaa
- 1 tl vaniljajauhetta
- 250g voita 


Pohja:

- 2/3 muruseoksesta
- 2 dl jugurttia tai piimää (voit käyttää maustamatonta, tai maustettua makusi mukaan, esim vanilja)
- 1 kananmuna
- 1 tl kardemummaa


Täyte:

- n. litra puolukoita
- 500g rahkaa
- 1,5 dl sokeria
- 2 kananmunaa
- 1 tl vaniljajauhetta



- Sekoita muruseoksen kuivat aineet ja lisää lopuksi voisula. 
- Ota seoksesta 1/3 pieneen kulhoon. 
- Käytä loput muruseoksesta pohjataikinaan.  
- Lisää pohjataikinaan keskenään sekoitetut jugurtti, kardemumma ja kananmuna. 
- Levitä seos leivinpaperilla vuoratulle pellille. 
- Sekoita rahka, sokeri,munat ja vaniljajauhe.
- Kaada seos piirakan päälle.
- Ripottele pohjataikinan päälle noin litran verran puolukoita.  
- Murenna lopuksi muruseosta pinnalle ja paista piirakkaa 180-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.


2 kommenttia:

  1. Vaikuttaa tosi hyvältä! Otan ohjeen talteen, kiitos :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka, mukava kuulla! :) Suosittelen kyllä kokeilemaan. Tällä ohjeella on hankala epäonnistua!

      Poista