>

Sidor

keskiviikko 4. lokakuuta 2017

Korvapuustijäätelö









Ihanaa kansallista Korvapuustipäivää!
Yksi ihan lempparijutuistani kautta aikojen on 3 kaverin korvapuustijäätelö, jonka valmistuksen nämä ryökäleet menivät kuitenkin lopettamaan harmikseni.
Noh, ei auta itku markkinoilla...ruetaan tekemään jätskiä siis itse!
Tämä ohje on muotoutunut monen kokeilun kautta ja vihdoin haluan jakaa sen teidän kanssanne, ja mikä olisikaan parempi päivä kuin tämä kansallinen korvapuustipäivä.


Minulle pulla on yhtäkuin kardemumman ihana maku, ja sitä tässä jäätelössä piisaa. Mutta tämähän ei olisi korvapuustijäätelöä ilman kanelia tai VOITA. Voi tekee kaneli-kardemummakastikkeesta mahtavan pehmeää ja notkeaa. Jos et ole kauhea kardemummafani, voit hyvinkin vähentää sen määrää omasta jäätelöstäsi.
Joko herahti vesi kielelle?
Onneksi pakastimesta löytyy iso satsi tätä, joten töiden jälkeen hyökkään varmasti sen kimppuun!




Korvapuustijäätelö:


Jäätelömassa:

- 1 purkki kondensoitua maitoa (ei karamellisoitu)
- 5 dl kuohukermaa
- 1 tl vaniljajauhetta
- 2 tl jauhettua kardemummaa

Kanelikastike:

- 1,5 dl muscovado ruokosokeria
- 1 dl vettä
- 2 tl kanelia
- 1 tl jauhettua kardemummaa
- 50g voita


- Aloita kanelikastikkeen valmistus sekoittamalla sokeri ja vesi kattilassa.
- Keitä seosta, kunnes kaikki sokeri on liuennut.
- Käännä levy pois päältä.
- Lisää kardemumma, voi ja kaneli.
- Sekoita kastiketta, kunnes voi sulaa.
- Siirrä kastike pieneen rasiaan ja jääkaappiin tekeytymään noin tunniksi.
- Kun kastike on jäähtynyt, aloita jäätelömassan valmistaminen.
- Vatkaa kuohukerma kuohkeaksi vaahdoksi.
- Lisää vaahdon sekaan kondensoitu maito, vaniljajauhe sekä kardemumma.
- Sekoita massa tasaiseksi.
- Kaada puolet jäätelömassasta pakastuksen kestävään astiaan.
- Levitä kanelikastiketta jäätelömassan päälle ohuena nauhana.
- Lisää astiaan loput jäätelömassasta ja sen päälle loppu kanelikastike.
- Vie veistä tai esimerkiksi grillitikkua jäätelömassan läpi luodaksesi marmoroidun kuvion.
- Ripota halutessasi päälle vielä hieman raesokeria.
- Siirrä jäätelö pakastimeen vähintään kuudeksi tunniksi jähmettymään.



2 kommenttia:

  1. Mitä, eikö kyseistä jäätelöä tosiaan enää valmisteta?! Se oli niin ihanan kardemummaista.. En ole koskaan aiemmin tehnyt jäätelöä itse, ehkäpä nyt olisi hyvä syy kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin on, ettei sitä heidän makuvalikoimastaan enää löydy. :c Mutta tässäpä tosiaan todella helppo jäätelöresepti! Kokeile ihmeessä, toivottavasti tykkäät :)

      Poista