>

Sidor

torstai 28. syyskuuta 2017

Kaurapuuro-Vohvelit & Nopea Omenahilloke (Gluteeniton)



Tämä postaus on osa kaupallista yhteistyötä Provenan kanssa. Minusta on mukava kehitellä erilaisia reseptejä ja varsinkin tässä halusin kääntää puuron joksikin ihan muuksi herkuksi.
Monet vannovat kaurapuuron nimeen aamupalapöydän kunkkuna, mutta mitäpä jos nauttisitkin kaurapuurosi välillä vaikkapa vohveleiden muodossa?
Tämä Provenan gluteeniton Omena&Vaahterasiirappi-pikapuuro on ihan omiaan tällaiseen vohvelimeininkiin. Puurossa on mukavasti jo itsessään hieman makeutta ja paljon makua, joten vohveleista tulee myös superherkullisia!
Halusin vielä korostaa omenan makua tekemällä vohveleiden kaveriksi nopean omenahillokkeen.
Jos tällä kattauksella ei lähde päivä hyvin käyntiin, niin ei varmasti millään!




Kaurapuuro-Vohvelit:

(n. 6 vohvelia)

- 2 pussia Provenan Omena-Vaahterasiirappi pikapuuroa
- 3 dl kiehuvaa vettä
- 3/4 dl gluteenitonta jauhoseosta
- 1/2 tl leivinjauhetta
- ripaus suolaa
- 1/2 tl kardemummaa
- 1/2 tl kanelia
- 1 tl sokeria
- 1 kananmuna
- 1 dl maitoa

Omenahilloke:

- n. 4 omenaa
- 1 1/2 dl sokeria
- 2 dl vettä
- 1 tl kanelia



- Valmista puuro pakkauksen ohjeen mukaan.
- Anna puuron jäähtyä kunnolla.
- Sekoita muut ainekset kaurapuuron joukkoon.
- Anna taikinan turvota noin puolituntia.
- Öljyä tai voitele vohvelirauta.
- Mittaa taikinaa raudalle n. 1/2dl kerrallaan ja paista rapeiksi.

-Valmista omenahilloke sekoittamalla sokeri ja vesi kattilassa keskenään.
- Kuumenna seos.
- Pese, halutessasi kuori ja pilko omenat sopiviksi kuutioiksi.
- Lisää omenat ja kaneli kattilaan.
- Laske hieman levyn lämpöä ja anna hillokkeen pulputa noin 15 minuuttia, tai kunnes omenat alkavat hieman muussautua.
- Jäähdytä ennen purkitusta.
- Tarjoa vohveleiden kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti