>

Sidor

maanantai 25. syyskuuta 2017

Rieskat Riisihiutaleista



Noniin, vuorossa olisi sitten postaussarjan kolmas osa.
Minua siis pyydettiin kaupallisen yhteistyön merkeissä tekemään muutamia reseptejä sekä Provenan, että Nallen tuotteita käyttäen.
Tänään vuorossa siis jälleen Nalle, ja tarkemmin vielä Nallen riisihiutaleet.
Näistä hiutaleista valmistat nopeasti esimerkiksi riisipuuroa tai velliä, mutta myös pehmeät riisirieskat syntyvät kädenkäänteessä.
Erinomaista varsinkin nälkäisille aamupalapöydässä istuville!

* Vaikka riisihiutaleet itsessään ovat gluteenittomia, saattaa niistä kuitenkin löytyä jäämiä vehnästä ja muista viljoista tuotantolinjan takia.




Rieskat Riisihiutaleista:

(6-8 kpl)

- 5 dl maitoa
- 2 dl riisihiutaleita
- n.2 dl gluteenitonta jauhoseosta
- 1 dl tattarijauhoja
- 2 kananmunaa
- suolaa maun mukaan


- Kiehauta maito kattilassa.
- Lisää joukkoon riisihiutaleet.
- Laske hieman lämpöä ja keitä puuroa välillä sekoitellen, kunnes se on sopivan paksua.
- Anna valmiin puuron jäähtyä.
- Sekoita jäähtyneen puuron joukkoon kananmunat, gluteeniton jauhoseos, tattarijauhot ja suola.
- Tee taikinasta 6-8 kekoa leivinpaperin päälle pellille.
- Taputtele rieskat tattarijauhon avulla noin 1,5cm paksuisiksi kiekoiksi.
- Paista rieskoja 275-asteisessa uunissa ylätasolla noin 10 minuuttia, tai kunnes rieskat ovat saaneet kauniin värin.



1 kommentti:

  1. Kiva idea käyttää riisihiutaleita rieskoihin, eipä olisi itselle tullut mieleen. Mullakin paketti ko. hiutaleita kaapissa, jotka pitäisi saada käyttöön nopeammin. Maidottoman saa kivasti kaurajuomaa käyttämällä. t.Ella

    VastaaPoista