>

Sidor

perjantai 8. syyskuuta 2017

Mifu-Kasviscurry



Syksy on täällä!
Nyt saa ladata padat ja kattilat täyteen lämmittävää ja mausteista lohturuokaa. Yksi tällainen ruoka on minulle erilaiset curryt - viimeisimpänä tämä Mifulla tuunattu kasviscurry. Olen tehny tätä jo useampaan otteeseen, mutta koskaan en ole saanut sitä kuvattua ennenkuin se on jo syöty.

Huikean hyvää - et voi olla santsaamatta!



Mifu-Kasviscurry:



- 1 rasia Mifu-ruokarakeita
- 1 paprika
- 1 pussi (pakaste) vihreitä papuja
- 1 pieni kesäkurpitsa
(- 1 sipuli + 1 valkosipulin kynsi)
- 3 dl maustamatonta jugurttia
- 2 dl kookosmaitoa (voit korvata myös ruokakermalla)
- ½ chili pieneksi pilkottuna
- 1 rkl raastettua inkivääriä
- 2 tl garam masala- mausteseosta
- 2 tl currya tai mangocurrya
- 1 tl kurkumaa
- 1 rkl hunajaa tai muuta makeutusta
- 1 tl paprikajauhetta
- tarvittaessa suolaa



- Lurauta pannulle tilkka öljyä ja mittaa pannulle garam masala, curry, kurkuma ja paprikajauhe. Sekoita.
- Laita nyt mifut sekä pilkottu paprika ja kesäkurpitsa kypsymään pannulle. (Myös sipulit, jos käytät)
- Paista hetki.
- Raasta joukkoon inkivääri, lisää chili-silppu.
- Lisää pannulle jogurtti ja kookosmaito, sekoita.
- Hämmennä joukkoon hunaja.
- Anna kastikkeen porista noin 20 minuuttia ja tarkista maku.
- Lisää tarvittaessa suolaa tai muita mausteita.
- Keitä seuraksi vaikkapa riisiä ja koristele annos chili- tai korianterisilpulla.





2 kommenttia:

  1. Olipa todella hyvää! Kiitos reseptistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauska kuulla, että tykkäsit! Kiitos kun testasit :)

      Poista