>

Sidor

perjantai 21. heinäkuuta 2017

Vihreä Tofucurry (Gluteeniton)


Olen kovasti yrittänyt lisätä kasvisruokien määrää arkiruokien joukkoon ja tämä onkin varsin oiva vaihtoehto esimerkiksi perjantain herkutteluun. 
Mukavasti kasviksia ja superpaljon makua!
Jos tofu ei ole sinun juttusi, niin koita samaa reseptiä esimerkiksi kanasuikaleiden kanssa.
Nam!



Vihreä Tofucurry:


- n. 180g tofua kuutioina
- 1 pieni purkki maissia
- ½ kesäkurpitsa
- 1 pieni vihreä paprika
- 150g vihreitä papuja (pakaste)
- 100g pinaattia (pakaste)
- 3-4 dl kaurakermaa tai kookosmaitoa
- 1 tl kuivattua korianteria
- 1 rkl kalakastiketta
- 1 tl tummaa ruokosokeria
- 1 rkl raastettua inkivääriä
- 2 dl kasvislientä
- 1 limen kuori ja mehu
- kuminaa, chiliä, pippuria ja suolaa maun mukaan



- Paista kuutioitua tofua hetki pannulla, jotta se saa pintaansa hieman väriä.
- Lisää pannulle pilkotut kesäkurpitsat ja paprikat.
- Sekoita joukkoon myös vihreät pavut, pinaatti ja maissit.
- Paista, kunnes kesäkurpitsa ja paprika ovat hieman pehmenneet.
- Mausta korianterilla, kalakastikkeella, sokerilla, inkiväärillä ja limellä.
- Kaada joukkoon kasvisliemi ja kaurakerma.
- Anna curryn pulpattaa noin 15 minuuttia.
- Maista kastiketta ja lisää mausteita makusi mukaan.
- Tarjoa riisin kanssa.





1 kommentti:

  1. Tofua en ole kokeillut vielä,täytyypä testata.Eilen huomasin,että pannulla paistettu parsa ei sopinut vatsalle.Minulla on jotain omia kasveja kasvihuoneessa ja nyt sitten sieltä tuota kesäkurpitsaa saakin.

    VastaaPoista